• Головна
  • Обрано шрифти для нових назв станцій київського метрополітену, – ФОТО
09:15, 6 липня 2023 р.

Обрано шрифти для нових назв станцій київського метрополітену, – ФОТО

Обрано шрифти для нових назв станцій київського метрополітену, – ФОТО

Для перейменованих станцій метро Києва використають варіанти шрифтів, запропоновані дизайнером Богданом Гдалем.

Про це повідомив сам дизайнер.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих, актуальних та перевірених новин Києва, області та України.

Архітектори обрали для перейменованих станцій метро мої варіанти написів на колійних стінах. Отже, вони виглядатимуть так, як на фото, – написав дизайнер.

Зазначимо, що раніше графічний дизайнер Богдан Гдаль представив один з варіантів дизайну нової назви для станції метро «Дружби народів», яку перейменували на «Звіринецьку». Він створив дизайн літер нової назви на основі в'язевих настінних розписів в Трапезній церкві Києво-Печерської Лаври.

Також художник презентував дизайн нового напису для станції метро «Площа Українських Героїв», яка раніше носила назву «Площа Льва Толстого».

Раніше ми писали про те, що Запоріжжя та Бровари Київської області та ще 1400 населених пунктів по Україні хочуть перейменувати. Із такою рекомендацією виступила Нацкомісія зі стандартів державної мови.

Крім того, розповідали, що 20 червня Київська міська рада дерусифікувала ще дві вулиці столиці. Їхні назви змінять у двох районах – Печерському та Голосіївському.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #дизайн назв #метрополітен #станції #дизайнер #Богдан Гдаль #Заіринецька
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...