• Головна
  • Між Києвом та Вишгородом з’явиться новий залізничний маршрут: деталі
09:30, 29 червня 2023 р.

Між Києвом та Вишгородом з’явиться новий залізничний маршрут: деталі

Між Києвом та Вишгородом з’явиться новий залізничний маршрут: деталі

Київ-Вишгород буде з'єднувати новий залізничний маршрут в рамках проєкту Kyiv City Express.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив міністр розвитку громад  Олександр Кубраков.

“Працюємо над створенням нового маршруту в рамках Kyiv City Express – Київ-Вишгород. Це стало можливим завдяки важливому судовому рішенню про повернення у власність ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» нерухомого майна. Йдеться про локомотивне депо, будинок служби колії та інше майно”, - йдеться в повідомленні.

Київ-Вишгород з'єднувати новий залізничний маршрут, Олександр Кубраков

Київ-Вишгород з'єднувати новий залізничний маршрут, Олександр Кубраков

Ще більше важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua».

Міністр нагадав, що передувало судовим рішенням, і як розвивалася ситуація.

“Наприкінці 21 року на ці обʼєкти на підставі підроблених документів на підставні фірми було зареєстровано право власності. Після – це майно було незаконно перепродане кілька разів. Класична рейдерська схема. Щойно про оборудки стало відомо, Мінінфраструктури негайно звернулось до правоохоронних органів та суду”, - повідомив він.

Кубраков додав, що під час судового процесу були суперечки з Київською обласною прокуратурою, адже у позові останньої зазначалося, що майно має бути передано Мінінфраструктури, а не власнику – підприємству «Київ-Дніпровське МППЗТ».

“Принциповим було цього не допустити. Ухвалення такого рішення фактично оскаржувало б реформу корпоратизації, а відповідно – ставило під сумнів всі бізнес-процеси підприємства. Зазначу, зараз 100 % акцій цього товариства належать державі, а сама організація знаходиться в управлінні Міністерства”, - йдеться в повідомленні.

Київ-Вишгород з'єднувати новий залізничний маршрут

Міністр зазначив, що на його думку, це один з найуспішніших транспортних проєктів.

Kyiv City Express офіційно запустили під час війни –  21 березня 2022 року. Все почалося з човникових рейсів Дарниця – Святошин. 

“Тоді це була чи не єдина гарантована можливість пересування між берегами Києва, можливість дістатися до евакуаційних рейсів на Центральному вокзалі. Загальна кількість перевезених пасажирів з моменту запуску складає майже 4 мільйони людей”, - додав Кубраков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #Вишгород #залізниця #залізничний маршрут
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...