Новини компаній
13:00, 19 червня 2023 р.

Читання незламних

Новини компаній
Читання незламних, фото-1

09 червня у ЗЗСО №281 Святошинського району міста Києва відбулася презентація книги «ШКОЛА НЕЗЛАМНОСТІ». Нас запросили на мистецько-літературний захід «Читання незламних». Та це була зустріч великої родини, друзів, побратимів. Стіни школи знову радо вітали колишніх мешканців укриття, учнів з батьками, активістів волонтерського руху.

Перші враження від заходу підсилила фотовиставка про життя в укритті, як справжнє свідчення турботи та любові, стійкості та незламності. Ці світлини можна роздивлятися годинами та навіть тижнями. На них закарбувалися не просто обличчя людей: це історія боротьби та впевненість у Перемозі.

Читання незламних, фото-2

Сама презентація відбувалася в укритті школи. Там, де минали перші місяці збройної агресії росії для майже 700 людей. Настінні розписи та мурали пам’ятають кожний з цих днів. І навіть сьогодні промовляють до нас та стануть сакральними образами для прийдешніх поколінь.

Символічно, що книгу широкому загалу презентували Людмила Цимбал, директорка школи, комендантка пункту незламності й укриття, та Вікторія Сичова, педагогиня української мови та літератури, упорядниця збірки. Саме силами цих двох надзвичайних жінок ця збірка отримала життя. Символічно і те, що видання та друк книги забезпечило одне з найавторитетніших видавництв – «Грамота».

Читання незламних, фото-3

Збірка містить есе, оповідання, новели та вірші про перші місяці життя закладу освіти після 24 лютого 2022 року. Своїми думками про війну та мирне життя, кохання й родину, правду і кривду, закордон і Україну – про себе з читачами поділились учні, випускники, педагоги, працівники, батьки закладу освіти. Є в книзі й одкровення мешканців мікрорайону, які перебували в шкільному укритті. Є розповіді волонтерів, з якими шкільна громада робила маленькі кроки до майбутньої ВЕЛИКОЇ ПЕРЕМОГИ. Кожен текст – це емоційна замальовка на якусь подію, про людину, символічний предмет, про рідне місто, містечко чи село – про Україну.

Музичний супровід заходу здійснив бандурист Максим Верба. Він вже полюбився мешканцям та гостям столиці благодійними виступами.

Читання незламних, фото-4

Дуже розчулили всіх присутніх промови побратимів-волонтерів: Юлії Бурковської, креативної директорки Благодійної організації «Благодійний фонд «Гуртом ЮА» та Олександра Слободяника, випускника та екс-президента школи.

Цей захід ще раз доводить, що ми маємо продовжувати жити та наближати нашу Перемогу, робити те, що від кожного залежить, та не на словах любити свою Батьківщину, а бути провідниками дієвого патріотизму. Тому частину коштів вилучених від продажу книги, буде перераховано на донати для ЗСУ.

Читання незламних, фото-5

І тут як найкраще підходять слова Вівіан Грін, які стали епіграфом до збірки: «Сенс життя не в тому, щоб чекати, коли закінчиться злива, а в тому, щоб навчитись танцювати під дощем.»

То може і всім нам варто вчитися танцювати під дощем?!

Читання незламних, фото-6
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...