• Головна
  • Кияни привласнили гроші із рахунків іноземних громадян: правоохоронці викрили злочинну організацію, – ФОТО
14:09, 18 червня 2023 р.

Кияни привласнили гроші із рахунків іноземних громадян: правоохоронці викрили злочинну організацію, – ФОТО

Кияни привласнили гроші із рахунків іноземних громадян: правоохоронці викрили злочинну організацію, – ФОТО

Нацполіція викрила злочинну організацію, яка шахрайським шляхом привласнювала кошти іноземних громадян. Серед учасників групи були мешканці Києва.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва, столичного регіону та України в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись.

Стало відомо, що злочинна група з п'яти осіб використовувала посилання на фішингові сайти, що мали інтерфейс, схожий на популярні торгові платформи в Інтернеті.

Зловмисники шукали продавців товарів і надсилали їм посилання нібито для оформлення доставки та оплати вартості товару. Відкривши таке посилання, потерпілі вводили номер банківської картки, CVV-код і термін дії. Зловмисники автоматично отримували ці дані. Організатор схеми передавав ці дані виконавцям. Вони "прив'язували" отриману інформацію до платіжних систем та використовували чужі рахунки для здійснення покупок. Здійснюючи покупки різних ґаджетів у магазинах Києва, використовуючи технологію NFC, зловмисники розраховувалися грошима з рахунків потерпілих, – йдеться в повідомленні.

Шахрайська схема була спрямована саме на іноземних громадян. Загальна сума збитків, яку завдали фігуранти, становить близько мільйона гривень.

Працівники поліції під час проведення обшуків у оселях та автівках фігурантів на території Києва та Чернігівської області вилучили мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, а також різноманітні товари, які були отримані протиправним шляхом.

Мешканці Києва привласнювали гроші із рахунків іноземних громадян, Нацполіція

Мешканці Києва привласнювали гроші із рахунків іноземних громадян, Нацполіція

Нагадаємо, ми розповідали, що у Києві викрили групу, яка ошукала 67 громадян України, пропонуючи роботу в Європі. Після отримання коштів від потерпілих шахраї зникали і не виходили на зв’язок

Також писали раніше про те, що у Києві викрили та затримали сорокарічних чоловіка та дружину, які протягом року ошукали громадян з різних областей України на суму близько 100 тисяч гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #шахраї #іноземці #покупки #Інтернет #правоохоронці
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...