• Головна
  • Видихнути й відновитися на ВДНГ. Гід літніми локаціями
Новини компаній
13:00, 15 червня 2023 р.

Видихнути й відновитися на ВДНГ. Гід літніми локаціями

Новини компаній

У ці надскладні часи важливо надягнути «кисневу маску» у першу чергу на себе. Адже так ми можемо зберегти можливість продовжувати робити звичайні й надзвичайні речі, які допомагають країні вистояти в боротьбі з агресором. У кожного ці «кисневі маски» різні, проте вони однаково сприяють емоційному відновленню. «Літо на ВДНГ» — цілий комплекс таких підтримувальних локацій. Розповідаємо, як вони здатні «рятувати» наше ментальне здоров’я.

Піклуватися про фізичний стан

Різноманітні вправи допомагають нам почуватися краще не тільки фізично, а й емоційно. Під час занять спортом виділяються ендорфіни — природні хімічні речовини у мозку, які підіймають настрій. Також завдяки регулярній активності ми міцніше спимо, покращуємо свою пам’ять та знаходимо нових друзів — якщо заняття групові. ВДНГ — величезний майданчик для таких занять просто неба.

Урбан-парк

Місце, де народжуються вуличні культури та сконцентровані спортивні локації буквально для кожного. Тут є і бетонний скейт-парк, і майданчики для гри у стрітбол, баскетбол та панна-футбол, споти для занять паркуром та стрітденсом. У затінку дерев розміщені столи для настільного тенісу, поруч є просторий дитячий майданчик. На території діє прокат спортивного спорядження «Алея Здоров’я», де можна орендувати все необхідне. Також працюють душові, вартість відвідування: 50 грн.

Вхід в Урбан-парк вільний.

Басейн «Пірс39»

Плавання — чудовий спосіб зняти напругу: як фізичну, так й емоційну. Контакт з водою сприяє розслабленню м'язів і зменшенню рівня стресу. А в комплексі з сонячними ваннами, перервами на прохолодні напої та краєвидом на архітектуру ВДНГ антистрес-ефект збільшується. Окрім роботи у форматі «міський пляж» у басейні також проводять спортивні тренування зранку та ввечері.

Від 120 грн.

VeloLife та Veliki.ua

Якщо ви полюбляєте кататися на велосипеді — територією прокладені велодоріжки, якими можна проїхатися парком й дістатися лісової частини комплексу. Одразу на вході вас зустріне два пункти оренди, де окрім роверів представлені самокати, електроскутери, шоломи, наколінники й інші елементи захисту.

Від 60 грн.

SkyPark

Мотузковий парк, де можна випробувати себе на міцність, пройшовши різноманітні траси. А коли всі випробування залишаться позаду — настає найцікавіша частина — політ на тролеї, спуск на SkyLine або відчуття вільного падіння на пристрої QuickJump. До речі, тут є траси як для дітей від 3-х років, так і для дорослих — тож це чудовий варіант для відпочинку всією родиною.

Від 70 грн.

Пейнтбол GANZ

Тут можна вдосталь набігатись та позмагатися командами у лазертаг або пейнтбол. А ще це заняття сприяє прояву командного духу, а також допоможе виявити й поліпшити ваші лідерські якості.

Від 300 грн.

Релаксувати та насолоджуватися мистецтвом

Музика та танці сприяють виділенню ендорфінів, чудового допомагають зняти напругу й хоча б тимчасово позбавитися від тривожних думок. На ВДНГ насолоджуватися мистецтвом пропонують просто неба — прямо посеред яблуневих садів.

Поляна ВДНГ та Сад Гамаків — місце, де щодня проходять кінопокази просто неба та музичні вечори. В UYAVA біля Оранжереї влаштовують благодійні зустрічі та концерти відомих українських гуртів, а локація «Коло Натхнення» в Пікнік Саду запрошує на заняття з йоги, сімейні фестивалі з майстер-класами та інші цікаві події.

Вхід вільний.

Не забувати про спілкування з природою

Вчені Інституту Глобального Здоров’я з Барселони довели — існує прямий зв’язок між недостатнім контактом з природою у дитинстві та психологічними проблемами у дорослому житті. Тому для ментального здоровʼя і дорослим, і дітям дуже важливо проводити час на природі. Розповідаємо де це можна зробити на ВДНГ.

«Оранжерея»

Головна цінність цього місця – унікальна колекція рослин, які були висаджені понад 60 років тому. Тут можна випити кави, послухати аудіоекскурсію, зробити атмосферну фотосесію, провести романтичне побачення, відсвяткувати важливу подію, пограти на фортепіано чи навіть просто погладити котиків.

Вхід: 90 грн.

Kitchen&Garden

Уявіть: ви у яблуневому саду, який нагадує подвір’я бабусиного будиночка. Обрали симпатичний столик у затінку, взяли холодного лимонаду та чогось солоденького. Сидите й слухаєте приємну музику та цвірінькання пташок… Тут гарно, смачно і якось по-особливому затишно.

Вхід вільний.

Тропічна ферма «Планета метеликів»

Єдина в Україні виставка-ферма, де можна побачити яскравих комах у природному середовищі. Тут живуть та літають принаймні 30 рідкісних видів метеликів. Кожного можна садити на долоні, щоб з ними сфотографуватися або просто відчути маленьку магію на руці. У Стокгольмі є клініки, в яких пацієнти лікуються від стресів в оранжереях з квітами й метеликами. На ВДНГ пройти сеанс метеликової арттерапії можна щоденно і без черг.

Від 160 грн.

Animal Park

Ще багато віків тому було доведено, що спілкування з тваринами ладне лікувати фізичні та психологічні розлади, а сприятливий вплив, який мають тварини на людський організм навіть визнано МОЗ. Спеціальні центри, де можна пройти зоотерапію, існують у багатьох країнах, саме таким є й Animal Park на ВДНГ. Тут можна обійняти ламу та кізочок, погодувати порося та альпак. А ще дізнатися дуже багато корисної інформації з догляду за тваринами від досвідчених зоофахівців, що з задоволенням проводять екскурсії.

Від 115 грн.

Приділяти час тому, що надихає й захоплює

Справи, що надихають, дарують задоволення, або просто захоплюють — завжди допомагають триматися в тонусі. Для кожного це може бути щось своє — нове хобі, відвідування цікавої експозиції, подорож у незвичайне місце або захоплююча гра. Знаходити в житті час для таких речей дуже важливо, тим більше на ВДНГ достатньо локацій, що ладні допомогти у такому відновленні.

Інтерактивний простір «Музей науки»

Послухати як звучать дерево та метал, пограти на музичному інструменті, не торкаючись його, та вивчити людський організм — це все можна зробити в «Музеї науки» на ВДНГ. І головне — тут можна кататися на квадратному велосипеді, будувати замки з кінетичного піску та чіпати всі-всі експонати.

Вхід: 200 грн.

Резиденція Мавки

Казковий Всесвіт відтворено за допомогою разючих декорацій. Це — справжнісінький ліс, з переплетінням стежок та загадкових куточків. Відтворений, як і у мультфільмі, максимально точно до лісових зон Полісся.

Від 100 грн.

Музейний простір «Нескорена нація»

Доступні одразу дві інтерактивні виставки для тих, хто цікавиться життям планети з найдавніших часів до сьогодення — зокрема давньою історією України та її взаємозв’язками зі світовими культурами та релігіями.

Від 100 грн.

Будинок Догори дриґом

Унікальний атракціон, тут все перевернуто догори ногами! Звичайно, з першого кроку є відчуття, що щось не так — меблі та предмети побуту знаходяться на стелі, а вам здається, що стоїте на голові. Утім, це чудовий і небанальний спосіб весело провести час з друзями та родиною.

Вхід: 100 грн.

Трек керованих автомоделей EcoTrack

Напевно, один з найоригінальніших способів провести час та відволікатися від негативних думок — відвідати EcoTrack. Тут можна орендувати радіокероване мініавто та поганяти на ньому по трасі.

Від 150 грн.

Дарувати радість дітям

Коли ми бачимо дітей радісними, це допомагає нам самим почуватися більш щасливими та піднесеними. Тому день, наповнений новими враженнями для малечі, точно на користь і батькам.

KidCity

Ідеальний дитячий світ, де можна досхочу настрибатися на батуті чи джампі, побавитись у лабіринті, покататися на потязі й каруселі, наловити риби під час вигаданої риболовлі чи навчитись керування веломобілем. На території працює 3 таких локації: біля павільйонів №5 та 10.

Від 70 грн.

Дитячий smart-майданчик «Лемурашник»

Дитячий смартмайданчик, на якому представлена ​​мережа з'єднаних між собою будиночків на деревах. Кожен має свій ігровий сюжет, а всі переходи між деревами захищені сіткою підстрахування. Також тут проводять заходи, наприклад – читанки, на яких знайомлять малечу з різними книжками.

Від 120 грн.

А ще біля павільйону №4 знайдете величезний батут. Вартість: від 200 грн, час перебування не обмежується.

Простір сімейного відпочинку KACHELI

Тут зібрані всі можливі види гойдалок найрізноманітніших форм та розмірів — дерев’яні, мотузкові й інші. Також на локації розміщено батут для дітей та дорослих до 100 кг. Поки діти насолоджуються відпочинком батьки можуть розслабитися у затінку дерев.

Вхід: 60 грн.

Ну і звісно, закріпити враження від насиченого дня або ж набратися сил перед активним відпочинком можна в закладах на території: ресторані HayLoft2.0, БПШ, «Квітковій мафії», винному клубі Biologist, «Білому Наливі», кавовому просторі Coffee Lover, «Бар Бабак піцерії».

Відвідувачі можуть скористатися спеціальною пропозицією від Генеральних партнерів сезону та отримати знижку 5%, розраховуючись карткою Visa та 10% при розрахунку карткою Visa від ПриватБанку. Знижка діє на фуд-кортах (на яких є позначка), паркування на території ВДНГ, вхідні квитки в Оранжерею та бронювання зон BBQ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...