• Головна
  • «Зігріє і військових, і фермерів». Ветеран винайшов унікальний обігрівач «Незламний» та запускає серійне виробництво (ВІДЕО)
Новини компаній
15:00, 15 червня 2023 р.

«Зігріє і військових, і фермерів». Ветеран винайшов унікальний обігрівач «Незламний» та запускає серійне виробництво (ВІДЕО)

Новини компаній

Ветеран російсько-української війни Олексій Клюковків змайстрував унікальний обігрівач, здатний зігріти і військових на передовій, і ціле агрогосподарство. А надихнула його на це кохана дружина, з якою військовий познайомився напередодні вторгнення.

Історію кохання та винаходу розповідає медіа ШоТам.

Ветеран Олексій Клюковкін став на захист Донеччини у 2019 році – аби помститися за поранених друзів. А якось, повертаючись на службу з відпустки, познайомився у потязі з чарівною незнайомкою – майбутньою дружиною.

«Вона одразу мені сподобалася. Мені стало цікаво, що самотня гарна жінка читає книгу, що зараз доволі рідко», – згадує Олексій Клюковкін.

Наступні п’ять годин подорожі промайнули для майбутньої пари практично миттєво – увесь цей час вони спілкувалися. А вже за 5 місяців Олена та Олексій зрозуміли, що закохані одне в одному. І саме тоді почалося повномасштабне вторгнення.

Із початком великої війни Олексій цілодобово служив у лавах Київської ТрО, а Олена розмірковувала: виїжджати за кордон чи залишатися в Україні. Аби не відкладати життя «на потім», військовий у розпал боїв освідчився коханій телефоном. І вона сказала: «Так»! Вже наступного дня в Україні дозволили укладати шлюби дистанційно, тож пара не зволікала ні миті.

«Ми були серед перших, хто реєстрував такий шлюб. Я поїхала до сестри, заходжу, кажу: «Я зараз виходжу заміж». Вона і сіла, каже: «Такого екстриму у нас ще не було!». Погукали ще пару дівчат-подружок. Дівчата сказали: «Ну, ви даєте, всі на валізах сидять, не знають, куди тікати, а вони одружуються, значить, будемо жити». Життя триває», – розповідає Олена Клюковкіна.

Восени Олексій звільнився зі служби через сімейні обставини й почав думати, як зігріти кохану взимку.

«Я дуже переживав, що паралізується енергосистема. Усе думаю: «Та замерзне, не дай Боже, як її зігріти?». І тут згадав про свої навички з пічного опалення і захоплення металоконструкціями. І в голові визрів один прилад», – ділиться ветеран-винахідник.

Чоловік змайстрував обігрівач, який допоміг пережити блекаут, і назвав його «Незламним». А завдяки допомозі від Українського ветеранського фонду тепер запускає повноцінне виробництво «Незламних».

«Я не міг повірити своєму щастю. Нарешті я зможу створити бізнес. Хочу порекомендувати всім своїм побратимам: будь ласка, звертайтеся, рекомендую!», – ділиться враженнями від співпраці з УВФ винахідник обігрівача «Незламний».

На що здатен винахід ветерана? Завдяки йому можна зігрівати військових на фронті, обігрівати звичайні оселі чи навіть агрогосподарства. В основі винаходу – картон та парафін. Запалюємо – і отримуємо 7 годин тепла та затишку.

Наразі Олексій мріє налагодити виробництво та зробити свій винахід доступним для кожного українця й українки. А після нашої перемоги – об’їздити безліч країн та просто радіти життю разом із коханою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...