• Головна
  • Кролик Гарві: Молодий театр презентує виставу з Вертинським та Ребрик. Що відомо та чому треба подивитися?
Новини компаній
15:00, 14 червня 2023 р.

Кролик Гарві: Молодий театр презентує виставу з Вертинським та Ребрик. Що відомо та чому треба подивитися?

Новини компаній

Столичний театр презентує комедію, яка була написана під час другої світової.

Наступна вистава відбудеться 25 червня в Молодому театрі (Прорізна. 17). Ось, як про цю виставу, каже режисер та художній керівник Молодого Андрій Білоус: «Робота над виставою «Кролик Гарві» виявилися для мене досить несподіваною. Я вперше своїй режисерські практиці звернувся до відвертої комедії. Хоча цю п’єсу важко назвати розважальною комедією.

Кролик Гарві: Молодий театр презентує виставу з Вертинським та Ребрик. Що відомо та чому треба подивитися?, фото-1

Вона виникла в часи другої світової як спроба подолати депресію в якій знаходилися глядачі на той час. Саме цим вона мене і зацікавила. Ідея постановки виникла рік тому, коли театр повернувся до роботи після початку масштабного вторгнення. З огляду на роботу театру в умовах війни цю постановку можна назвати масштабною, хоча за критеріями мирного часу, це досить скромна робота . На неї було витрачено багато наших фінансових та людських ресурсів, що для театру в цей час є надзвичайно складним завданням. В цій роботі змогли як на мене чудово розкритися молоді талановиті співавтори – Борис Орлов, який створив чудові декорації і костюми, Ілля Чопоров написав музику, Ніна Змерзла зуміла реалізувати мій режисерський задум щодо пластичного рішення цієї вистави. Мені було дуже приємно знову попрацювати з такими фантастичними акторами як Лілія Ребрик та Олексій Вертинський. Сподіваюся глядачі належного оцінять нашу роботу».

Кролик Гарві: Молодий театр презентує виставу з Вертинським та Ребрик. Що відомо та чому треба подивитися?, фото-2

Про що вистава:

Елвуд, головний герой нашої історії, успішний дорослий чоловік, який, зумівши залишитися дитиною в душі, бачить та розмовляє з невидимою істотою — великим білим кролем на ім"я Гарві. Усі вважають його божевільним, смішним і дивакуватим, попросту ненормальним. Але що таке «бути нормальним» у нашому світі? Та чи всі довкола нормальні? І чи кожен з нас сам не хотів би бачити такого кролика?

Іскрометна комедія про великого білого кролика Гарві була написана американкою Мері Чейз у 1944 році як рефлексія на депресію нації, спричинену світовою війною. П'єса одразу стала бестселлером, витримавши рекордну кількість показів на Бродвеї. Авторка отримала за неї Пулітцерівську премію, а екранізація "Гарві" премію "Оскар".

Кролик Гарві: Молодий театр презентує виставу з Вертинським та Ребрик. Що відомо та чому треба подивитися?, фото-3

Молодий театр звертається до цієї шаленої комедії під час повномасштабного вторгнення, маючи на меті те саме, що і Мері Чейз у далекому 1944-му, а саме пробудження в наших глядачах надії та віри в майбутнє. Чудовий акторський склад на чолі з Олексієм Вертинським та Ліліаною Ребрик гарантує вишуканим поціновувачам театру незабутні емоції та гумор вищого ґатунку.

Квитки: https://molodyytheatre.com/repertoire/krolyk-garvi

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...