• Головна
  • В Києві відбудеться прем’єра вистави, яка присвячена жіночому символу нації - Олені Телізі
12:11, 7 червня 2023 р.

В Києві відбудеться прем’єра вистави, яка присвячена жіночому символу нації - Олені Телізі

В Києві відбудеться прем’єра вистави, яка присвячена жіночому символу нації - Олені Телізі

13 червня в київському Pochayna Event Hall відбудеться прем’єра вистави "Олена Теліга. Повернення".

Вона присвячена феномену української літератури. 100 років тому у своїх віршах поетеса та учасниця ОУН Олена Теліга наголошувала, що жодна війна не може відняти у нас любов до життя, якщо ми цього не дозволимо.

У виставі особлива увага приділена жіночій поезії в складних періодах для нації.Ми розповідаємо не тільки про біографію та творчий шлях поетеси, а й досліджуємо формування її цінностей та ідеалів, її джерела натхнення та що найбільше цінувала сама Теліга. Ми хочемо показати, як кардинально-протилежні риси поєднувалися в одній особі”, - зазначила режисерка вистави, заслужена артистка України Лєна Лазовіч.  

Актори запропонують глядачам знайти відповіді на складні питання, які зараз турбують кожного українця - де віднайти сили, щоб жити  в тяжкі для України часи.

"Я вважаю саме культурну  спадщину джерелом сили та натхнення для українців і  своїм обов’язком підтримку подібних проєктів.  Тому ми  надаємо безкоштовно майданчики в Pochayna Event Hall та допомагаємо в організації вистави акторській студії Лєни Лазовіч. Всі отримані за спектакль кошти будуть спрямовані на гонорари творчій команді, аби українське мистецтво оживало", - зазначила Інесса Кравченко, меценатка, засновниця “Лабораторії української ідентичності".

Ми маємо Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих та актуальних новин Києва, столичного регіону та України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #прем"єра вистави #Олена Теліга
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...