• Головна
  • На сайті Президента зареєстрували петицію про відсторонення мера Києва Кличка
11:12, 5 червня 2023 р.

На сайті Президента зареєстрували петицію про відсторонення мера Києва Кличка

На сайті Президента зареєстрували петицію про відсторонення мера Києва Кличка

На сайті Президента України з‘явилась петиція про відсторонення міського голова Києва Віталія Кличка від посади Голови КМДА на період проведення досудового розслідування щодо закритих укриттів під час повітряної тривоги.

Петиція №22/194688-еп з такою пропозицією зареєстрована на сайті Електронних петицій до Президента України.

Щоб отримувати актуальні, перевірені та важливі новини Києва, Київщини та України підписуйтеся на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua».

Відсторонення чинного мера, на думку автора, забезпечить повне, неупереджене й об‘єктивне розслідування.

Шановний пане Президент, 01.06.2023 року весь народ України став свідком кричущої безвідповідальності ряду посадових осіб КМДА, яку очолює Кличко Віталій Володимирович. Так, за повідомленням в ЗМІ з посиланням на постраждалих і свідків події 01.06.2023 року громадяни України, в тому числі і дитина, намагалися потрапити на об'єкт цивільного захисту в м. Києві під час ракетної атаки. Однак, в силу безвідповідального ставлення до виконання своїх службових обов'язків адміністративної вертикалі КМДА, їх злочинної бездіяльності - здійснити свій намір захиститися від ураження вони не змогли і загинули на місці, – зазначив автор петиції.

Як зазначає Дмитро Кравченко, автор звернення, саме на КМДА покладено обов‘язки щодо забезпечення життєдіяльності міста та цивільного захисту.

Враховуючи той факт, що вся адміністративна вертикаль Київської влади підпорядкована Голові КМДА, саме на них покладені обов'язки по забезпеченню життєдіяльності міста та цивільного захисту населення, прошу Вас відсторонити Голову КМДА Кличко Віталія Володимировича від виконання обов'язків Голови КМДА на період проведення досудового розлідування правоохоронними органами. На мою думку, подібний крок дозволить нівеліювати потенційний вплив винних чиновників на свідків події і забезпечить повне, неупереджене і об'єкивне розслідування, – наголосив Кравченко.

Як ми розповідали раніше, поліція відкрила кримінальну справу через закрите укриття у Києві під час ракетної атаки. Внаслідок інциденту загинули троє людей.

Також повідомляли про те, що у Києві правоохоронці затримали трьох посадовців та охоронця медзакладу, поблизу якого під час повітряної тривоги загинули люди, оскільки не змогли потрапити в укриття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #петиція #Президент України #відсторонення #мер Києва #укриття #Віталій Кличко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...