• Головна
  • В Києві мешканці самостійно перефарбували стіни в підземному переході метро “Теремки”, — ФОТО
ЕКСКЛЮЗИВ
16:36, 4 червня 2023 р.

В Києві мешканці самостійно перефарбували стіни в підземному переході метро “Теремки”, — ФОТО

ЕКСКЛЮЗИВ
В Києві мешканці самостійно перефарбували стіни в підземному переході метро “Теремки”, — ФОТО

Мешканці мікрорайону Теремки самостійно перефарбували стіни підземного переходу, щоб повернути йому первинний вигляд. Ініціатором рішення став графічний та шрифтовий дизайнер, автор настінних розписів та громадський активіст Богдан Гдаль.

Спеціально для “44.ua” він розказав про те, що надихнуло його на реалізацію ідеї, та як це все відбувалось.

“Зміна вигляду підземного переходу метро “Теремки” це частина моїх мистецьких втручань. Як митець і активіст я постійно шукаю способи, де бути корисним в просторі, в якому я живу. Умовно кажучи якісь речі мене тригерять, чіпляють. Мені хочеться їх змінити. І чим більший контраст з точки зору того, що є зараз, і що можна змінити, тим більше це мене надихає  придумувати нові  ідеї та втілювати їх”, - розповів Богдан.

Кияни самостійно перефарбували стіни в переході метро “Теремки”

Як реалізували задумане?

“Щоб втілити ідею повернення підземному переходу його первинного вигляду, а колір відповідав тому, який був задуманий в 2013 році (коли була побудована станція метро "Теремки"), я знайшов в архітекторів каталог кольорів, щоб можна було прикласти і визначити, які базові кольори використані в цьому оформленні. Маючи коди кольорів я пішов в магазин і купив пробні фарби, щоб перевірити, наскільки вони точні, порівнюючи з тими, що є на стінах.

Кияни самостійно перефарбували стіни в переході метро “Теремки”

До фарбування долучились люди, які відгукнулись на моє оголошення в місцевій групі в соцмережі, і за півдня ми впорались. Як завжди, цікаво спостерігати за реакцією перехожих. Хтось дякував, хто давав гроші, а хтось навіть обурювався. Але результат є”, - ділиться Гдаль.

Кияни самостійно перефарбували стіни в переході метро “Теремки”, - ФОТО до та після

Коли в Богдана з”являється нова ідея для покращення району, він оголошує збір коштів, до якого можуть долучитися мешканці “Теремків”. Таким чином біля метро з”явились камери відеоспостереження.

“Кілька разів відео з тих камер купували міжнародні агенції новин. Таким чином ми отримали певну суму грошей, яку вклали в подальші позитивні зміни на районі”, - відмічає дизайнер.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що незабаром на Київщині зацвітуть лавандові поля. Де і коли побачити красу - в матеріалі за посиланням.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #новини Києва #активіст #підземний перехід #громадська ініціатива
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...