• Головна
  • Кличко хоче перейменувати вулицю в Києві на честь екс-мера: кияни проти
16:41, 2 червня 2023 р.

Кличко хоче перейменувати вулицю в Києві на честь екс-мера: кияни проти

Кличко хоче перейменувати вулицю в Києві на честь екс-мера: кияни проти

Київський міський голова Віталій Кличко зареєстрував проєкт рішення про перейменування вулиці Скоропадського на честь екс-мера Олександра Омельченка. Раніше в столичному застосунку “Київ Цифровий” було проведено опитування, і 74% киян проголосувати проти перейменування.

Небхідність зміни пояснють тим, що в столиці дві вулиці носять однакову назву.

Віталій Кличко

Віталій Кличко

“Рішенням Київської міської ради від 24.04.2003 № 429/589 «Про присвоєння найменування вулиці Павла Скоропадського та перейменування узвозу Протасів Яр на вулицю Миколи Амосова» безіменному проїзду між вулицями Червоноармійською та Басейною у Печерському районі міста Києва присвоєно назву Павла Скоропадського.

Разом із цим, рішенням Київської міської ради від 23.03.2003 № 6271/6312 «Про перейменування вулиці Льва Толстого в Голосіївському, Солом’янському і Шевченківському районах міста Києва» вказану вулицю перейменовано на вулицю Гетьмана Павла Скоропадського.

Таким чином, у місті Києві наявні дві вулиці Павла Скоропадського, розірвані вулицею Великою Васильківською та площею Українських героїв”,- сказано в пояснювальній записці проєкту.

Кличко пояснив, що пропонує перейменувати вул. Павла Скоропадського в Печерському районі столиці на вул. Олександра Омельченка, щоб «вшанувати його пам'ять як видатного діяча» й «урізноманітнити топоніміку Києва».

Олександр Омельченко

Олександр Омельченко

Зараз проєкт знаходиться на розгляді комісії  з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, а також комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій

Нагадаємо, що Олександр Омельченко був мером Києва з 2007 до 2012 року. В листопаді 2021 у віці 83 років він помер від ураження легень через коронавірусну інфекцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Кличко #перейменування вулиць #Омельченко #новини Києва
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...