• Головна
  • Які документи будуть необхідні для оформлення іпотеки
Новини компаній
13:46, 30 квітня 2023 р.

Які документи будуть необхідні для оформлення іпотеки

Новини компаній

Документи, необхідні для оформлення іпотечного кредиту

Для оформлення іпотечного кредиту з метою придбання квартири потенційному покупцеві знадобиться пройти складну процедуру погодження у відділенні банку, куди потрібно надати документи про отримання стабільного заробітку (від його розміру залежить сума кредиту). Навіть надання повного пакету документів не гарантує позитивного рішення банку, якому може не сподобатися негативна кредитна історія позичальника або компанія-девелопер, яка має купити квартиру. Компанія-забудовник також виступає стороною-підписантом договору іпотечного кредитування, а куплена у неї квартира служить гарантією (заставою) своєчасного та повного погашення кредиту.

Технічні особливості оформлення договору іпотеки

Після попереднього схвалення повного пакета документів, що засвідчують платоспроможність позичальника та надійність девелопера, позичальник повинен підписати договір іпотечного кредитування, де обов'язково передбачені пункти стосовно:

  • граничного терміну, протягом якого позичальник зобов'язується внести перші платежі за отриманим іпотечним кредитом;

  • умов погашення (у тому числі дострокових) отриманої іпотечної позички та можливих штрафних санкцій за непогашення чи дострокове погашення кредиту;

  • розмір страхових платежів. Страховка одна із обов'язкових умов отримання іпотечного кредиту, причому її оформлення необхідно провести як у квартиру, і на одержувача позики (страхується його життя).

У договорі іпотечного кредитування обов'язково передбачаються форс-мажорні обставини та можливість накладення арешту на житлову нерухомість за недотримання позичальником умов погашення кредиту. якщо технічний стан квартири дозволяє проживання в ній, відразу після підписання договору іпотечного кредитування позичкоодержувач може сміливо заселяться у куплене житло.

Перевіряємо документацію продавця

Оформляючи договір іпотечного кредитування, банк безпосередньо зацікавлений у надійності компанії-забудовника та його юристи ретельно вивчають надані ним документи щодо всіх умов будівництва житлового будинку – починаючи від прав на земельну ділянку та закінчуючи ліцензією на проведення будівельних робіт.
Неодмінною умовою початку будівництва житлового будинку є видача забудовнику містобудівних умов та обмежень на об'єкт будівництва та дозволу на початок будівельних робіт (відсутність одного з перерахованих документів надалі може спричинити проблеми зі здаванням збудованого будинку в експлуатацію).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...