• Головна
  • Де зупинитись у Києві: ТОП-10 найкращих бюджетних хостелів Києва
15:17, 27 травня 2023 р.

Де зупинитись у Києві: ТОП-10 найкращих бюджетних хостелів Києва

Де зупинитись у Києві: ТОП-10 найкращих бюджетних хостелів Києва

На час свого відрядження або своєї відпустки, подорожі можна зупинитися в найкращих бюджетних хостелах Києва. Середня вартість місця в таких хостелах – 150-300 грн. Розташовані вони здебільшого в центрі столиці або далі, але поруч з хостелами є обов`язково станції метро, за допомогою яких можна швидко дістатися будь-яких визначних місць.

Хостели давно стали звичним для сучасних туристів житлом та користуються неабияким попитом. Незважаючи на сучасні ремонти та дотримання всіх правил, хостел все ж таки має дві сторони медалі – позитивну і не дуже.

Гідними перевагами стали:

  • економія коштів, адже проживання обійдеться у кілька разів дешевше, ніж у готелі;
  • можливість зустріти нових друзів, однодумців;
  • теплі душевні посиденьки у спільній кімнаті;
  • у вартість часто входить сніданок;
  • безкоштовні доповнення до проживання, які залежать від рівня турботливості господаря (безкоштовні книги, приставка, настільні ігри, корисна інформація про місто);
  • розташування (переважно центр міста або поруч із метро).

Недоліками вважаються:

  • загальні ванна кімната та туалет;
  • порушення особистого простору в кімнаті для відпочинку та сну;
  • побоювання за безпеку особистих речей;
  • дратівливі звуки чи шум;
  • розбіжність інтересів із сусідами чи антипатія до них.

Найчастіше негативні моменти не встигають проявлятися, тому що постояльці хостелів приходять туди або на ніч, або на дуже короткий час відпочинку. А ось переваги виходить оцінити відразу ж, після чого впевненість у правильності вибору місця проживання стає остаточною та радісною.

Журналісти 44.ua зібрали для вас добірку з 10 бюджетних хостелів у Києві, де ви зможете залишитись, якщо завітали в столицю.

Відкриває нашу добірку хостел «Булгакoff». Він розташований у самому серці столиці та облаштований сучасними новинками. Зокрема, кожне індивідуальне місце в номері має свою лампу, фіранку для створення особистого простору, а також локери для збереження невеликих речей. З вікон хостелу «Булгакoff» видно Майдан Незалежності, а отже, одні з головних пам’яток Києва в кроковій доступності, що дозволяє туристам зекономити на проїзді.

Ціни: ліжко у спільному 8-місному номері – 150 грн.

Адреса: вулиця Софіївська, 1, квартира № 3.

Як дістатися:від станції метро «Вокзальна» до станції метро «Хрещатик».

За 10 хвилин ходьби від залізничного вокзалу розташований хостел – «Petrani Hostel». Туристам тут подобається залишатися на нічліг, є різноманітні варіанти як для індивідуального, так і сімейного відпочинку. Номери хостелу виконані в теплій кольоровій гамі, є укомплектована кухня, а також місце для харчування. У кроковій доступності Ботанічний сад імені Гришка, а за допомогою метро можна швидко дістатися вулиці Хрещатик, Національного заповідника «Софія Київська» або Національного спортивного комплексу «Олімпійський».

Ціни: ліжко у спільному 4-х місний номер.

Адреса: вулиця Архітектора Кобелєва 6, кв 1.

Як дістатися: від залізничного вокзалу пішки через Стадіонний провулок, близько 750 м.

Ще більше важливих, актуальних та перевірених новин на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись та читайте новини, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

«Friends Forever Hostel» у Києві – це чудове місце для відпочинку великою компанією. Хостел виконаний у молодіжному стилі, з настінними малюнками-постерами. Приваблює відвідувачів комфортними умовами для нічлігу, місцем для пригодовування їжі та зоною для спілкування. Його розташування дозволяє пішки дістатися до Палацу спорту, а звідти на метро – до інших визначних місць столиці. Поряд розташовані кафе, ресторани, кав’ярні та інші розважальні заклади. До речі, хостел пропонує своїм відвідувачам брати напрокат велосипеди або авто.

Ціни:ліжко у спільному 6-місному номері – 212 грн.

Адреса:вулиця Басейна, 19Б, квартира № 65.

Як дістатися: автобусом від зупинки «Залізничний вокзал» до зупинки «Госпітальна», звідти 3 хвилини пішки.

Заселитися біля залізничного вокзалу ви зможете в хостелі «Вокзал автостанція Київ». До послуг гостей пропонують спільний лаунж та паркувальне місце. На території здійснюється обслуговування номерів і надається безкоштовний Wi-Fi. Гості можуть користуватися спільною кухнею.

Олімпійський стадіон розміщений за 3,2 км від помешкання, а Андріївський узвіз – за 3,4 км. Парк імені Тараса Шевченка розміщений за 1,8 км від хостелу, а Софійський собор – за 3,1 км.

Ціни:

  • ліжко у 10-місному спільному номері – 151 грн;
  • ліжко у 8-місному спільному номері – 161 грн;
  • ліжко у 6-мфсному номері – 151 грн.

Адреса: вулиця Жилянська, 107, корпус 8.

Як дістатися: зупинка «Центральний залізничний вокзал Київ» або «Автостанція Київ».

Хостел «Muzey Hostel» знаходиться в 1 км від центру Києва, а також за 700 метрів від Майдану Незалежності. До послуг гостей пропонують десятимісний загальний номер для чоловіків та жінок, а також 6-місний номер гуртожиткового типу. Інтер’єр готелю виконаний у світлих тонах. У спільній ванній є душ, фен та рушники. Крім того, наявний безкоштовний Wi-Fi у всьому хостелі.

Хостел знаходиться за 5 хвилин їзди від національного спортивного комплексу «Олімпійський». Відмінне розташування хостелу дозволить відвідати Національний заповідник «Софія Київська». За 400 метрів розташувалася станція метро «Майдан Незалежності».

Ціни:

  • ліжко в десятимісному загальному номері – 151 грн.
  • ліжко в 6-місному номері гуртожиткового типу – 252 грн.

Адреса: провулок Музейний, 8.

Наступний варіант в нашій добірці – це хостел «FOX Hostel Kyiv». Він розташований у Солом'янському районі Києва. До послуг гостей 7 номерів, шість з яких загальні, для розміщення 8, 6 та 4 осіб та один двомісний номер з двоспальним ліжком. Ванні кімнати з душем розташовані у коридорі. Гостям надається безкоштовний доступ до Wi-Fi. У хостелі є кухня для самостійного приготування їжі, обідня зона та телевізор. На кухні є все необхідне: холодильник, пральна машинка, мікрохвильова піч, плита, електричний чайник, посуд.

Відстань від хостелу «FOX Hostel Kyiv» до південного залізничного вокзалу становить 1,3 км, до автовокзалу 8 км.

Ціни:

  • ліжко в 6-місному загальному номері – 190 грн;
  • ліжко в 4-місному жіночому номері гуртожиткового типу – 200 грн.

Адреса: вулиця Олексія Шовкуненка, 8/20.

Хостел «Good Dreams» розташований в самому центрі Києва, за 200 метрів від Майдану Незалежності. До послуг гостей безкоштовний Wi-Fi на всій території закладу. Всі номери оснащені кондиціонером. Гості користуються загальною ванною кімнатою. В хостелі є загальна кухня і ігрова кімната. За 5 хвилин ходьби працюють чисельні заклади харчування. Хрещатик розміщений за 400 метрів від закладу, а залізничний вокзал Києва – за 3 км.

Ціни:

  • односпальне ліжко в 10-місному номері (гуртожиткового типу) – 309 грн;
  • односпальне ліжко у загальному чоловічому номері – 369 грн;
  • односпальне ліжко у загальному жіночому номері – 377.

Адреса: вулиця Малопідвальна, 4.

Для проживання пропонуємо заселитись в бюджетний хостел «Galactic Globus», який розташований у Печерському районі Києва. Номери оснащені кондиціонером та телевізором із кабельним каналами. Стійка реєстрації працює цілодобово. Для гостей обладнано спільну кухню. На всій території помешкання надається безкоштовний Wi-Fi. З вікон відкривається вид на місто. Серед інших зручностей – шафа для одягу та чайник.

Поруч із хостелом розміщені такі популярні місця, як НСК «Олімпійський», парк Шевченка та Володимирський собор.

Ціни:ліжко-місце в 8-місному загальному номері – 166 грн.

Адреса: вулиця Еспланадна, 34/2.

Наступний хостел для проживання в нашій добірці – це хостел «Ярослав». Він розташований у Києві, за 2 хвилини ходьби від станції метро «Контрактова площ» та за 3 км від Майдану Незалежності. У хостелі працює цілодобова стійка реєстрації гостей та надається безкоштовний Wi-Fi. Номери для некурців у хостелі «Ярослав» оформлені в класичному стилі, а в спільних ванних кімнатах встановлено душ. Гості можуть користуватися спільною обідньою зоною та кухнею з холодильником, плитою, мікрохвильовою піччю і посудом.

Ціни: односпальне ліжко у 4-місному номері гуртожиткового типу – 199 грн.

Адреса:вулиця Ярославська, 10.

І останній варіант в нашій добірці – це хостел «Gar'is», який розташований в центрі Києва, за 5 хвилин ходьби від станції метро «Кловська». До послуг гостей номери з безкоштовним Wi-Fi і повністю обладнана загальна кухня. Усі номери хостелу «Gar'is» оформлені в простому стилі, налічують тумбочки та індивідуальні шафки. Гості користуються спільними ванними кімнатами з душем. Повністю обладнана кухня укомплектована усім необхідним для приготування їжі, зокрема плитою, мікрохвильовою піччю і чайником.

До вулиці Хрещатик, стадіону «Олімпійський» і Бесарабського ринку можна дійти пішки за 10 хвилин. Від хостелу Gar'is легко дістатися до основних визначних пам'яток Києва. До Золотих воріт 5 хвилин їзди на метро. До кількох закладів харчування 5 хвилин ходьби від хостелу. До залізничного вокзалу Києва 11 хвилин їзди на метро.

Ціни:

  • ліжко-місце в 8-місному змішаному номері – 276-300 грн;
  • ліжко в 6-місному жіночому загальному номері – 294-320 грн;
  • ліжко в 6-місному чоловічому номері – 294-300 грн.
  • односпальне ліжко у 4-місному номері для чоловіків – 344-375 грн;
  • односпальне ліжко у 4-місному номері для обох статей – 344-375 грн.

Адреса: вулиця Первомайського, 11.

Щоб відпочинок приніс лише позитивні емоції, потрібно заздалегідь ознайомитися з негласними правилами, як жити в хостелі.

Перше правило– позитивний настрій. Хостел – це бюджетне житло, але не потрібно заздалегідь налаштовуватися на те, що там буде незатишно або брудно. В сучасних хостелах стежать за порядком і чистотою не гірше, ніж в деяких готелях. І зупиняються тут часто культурні та виховані люди, спілкування з якими не доставить ніяких турбот.

Друге правило – грамотна підготовка. Якщо ви плануєте зупинятися в хостелі, доведеться додати у свою валізу кілька додаткових речей. Змінне взуття, вушні затички, рушник, мінімальний набір посуду – все те, що робить ваш відпочинок комфортним в будь-яких умовах.

Третє правило – уважність. Навіть якщо зупиняєтеся в окремій кімнаті, стежте за особистими речами. Не залишайте телефон і ноутбук без нагляду. Для зберігання документів та інших важливих речей часто є сейфи або шафки на замках.

У кожному хостелі, як і в готелях, можуть бути свої правила, яких потрібно буде дотримуватися. Але де б ви не орендували житло на добу – проявляйте повагу. Якщо у вас ранній виїзд, зберіть речі з вечора, слухайте музику і фільми в навушниках, будьте чемними з персоналом і гостями й тоді відпочинок залишить лише приємні спогади.

Також ми розповідали раніше про 10 бюджетних готелів у центрі столиці, які одночасно гарні, оригінальні та головне – бюджетні.

Крім того, писали про заміські комплекси поблизу Києва для відпочинку, в яких є все необхідне для проведення незабутнього уїкенду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #хостел #житло #ціни #столиця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...