• Головна
  • На Київщині попрощалися з бійцем «Азову» Андрієм Коняєвим, який загинув в Оленівці
14:07, 23 травня 2023 р.

На Київщині попрощалися з бійцем «Азову» Андрієм Коняєвим, який загинув в Оленівці

23 травня у Фастові попрощалися з військовослужбовцем батальйону «Азов» Андрієм Коняєвим, який загинув в таборі для полонених в Оленівці 29 липня 2022 року.

Про це повідомляє Фастівська міська рада.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих та актуальних новин Києва, столичного регіону та України.

29 липня 2022 року, в Оленівці, російські війська знищили табір, де перебували полонені українці. Одним із тих, кого живцем спалила Росія, був Азовець, захисник, щирий патріот України, неймовірно добрий та напрочуд чесний фастівчанин Андрій Коняєв, позивний – «Джонс», - йдеться в повідомленні.

На Київщині попрощалися з «азовцем» Андрієм Коняєвим, Фастівська міська рада

На Київщині попрощалися з «азовцем» Андрієм Коняєвим, Фастівська міська рада

У 2014 році Андрій Коняєв стає на захист України в АТО. Спочатку служить в батальйоні «Київщина», а далі вступає до полку «Азов» та з побратимами пліч-о-пліч протягом 3,5 років боронить рідні землі.

За рік до повномасштабного вторгення чоловік переїжджає до Маріуполя. З 24 лютого Андрій – снайпер роти оперативного призначення окремого загону спецпризначення «Азов». Далі була оборона «Азовсталі» та полон в Оленівці.

У Андрія залишилися мама Валентина, тато Леонід, донечка Марійка, кохана цивільна дружина Оксана, брат Олег, який з першого дня широкомасштабного вторгнення боронить Україну та двоє племінників. А ще багато рідних, друзів, товаришів та побратимів. Адже в ньому втілилося так багато чеснот – Андрій був щирою, світлою, доброю і справедливою людиною.

Розділяємо з родиною біль втрати. Не пробачимо ворогові жодної втраченої душі. Вічна пам'ять та вічна слава Герою, – резюмували в міській раді.

Нагадаємо, ми розповідали, що у Михайлівському соборі в Києві відбулася церемонія прощання з полеглим Героєм України, командиром спецпідрозділу «Вовки Да Вінчі» Дмитром Коцюбайлом більш відомим, як «Да Вінчі».

Також повідомляли раніше про те, що 29 січня у Трапезній церкві на території Софії Київської відбулася церемонія прощання з британським волонтером Ендрю Бегшоу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #військовий #полк «Азов» #Оленівка #теракт #поховання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...