• Головна
  • Київські озеленювачі пообіцяли обрізати дерева згідно європейських стандартів
14:31, 22 травня 2023 р.

Київські озеленювачі пообіцяли обрізати дерева згідно європейських стандартів

Київські озеленювачі пообіцяли обрізати дерева згідно європейських стандартів

У Києві першими в Україні розробили нові правила догляду за кронами дерев. Тепер у столиці заборонять пиляти дерева будь-кому та будь-як. Так, Київська міська рада затвердила рекомендації по догляду за кронами дерев.

Про це повідомили в КО «Київзеленбуд».

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих та актуальних новин Києва, столичного регіону та України.

Робота над цим проєктом тривала з 2021 року. Рекомендації розроблялися з метою охорони та збереження зелених насаджень у столиці, утримання їх у здоровому впорядкованому стані, створення та формування високодекоративних, стійких до несприятливих умов навколишнього природного середовища насаджень.

Правила утримання зелених насаджень в населених пунктах України, затверджені наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2016 № 105, не мають деталізованого роз’яснення щодо того, як слід проводити обрізку дерев. Разом з тим, саме обрізка є основним доглядом за кронами дерев, – зазначає Київзеленбуд.

Київські озеленювачі пообіцяли обрізати дерева згідно європейських стандартів, фото-1, КО «Київзеленбуд»

КО «Київзеленбуд»

У рекомендаціях зазначено про те, що визнано два типи обрізки для максимального збереження крони дерева: формувальна і санітарна. Омолоджувальна виключена з рекомендацій; крону дерева не можна обрізати більше, ніж на 35% від її об’єму; обробляти рани на дереві слід розчином фунгіцидів з діючою речовиною: карбоксилу, тіофанат-метилу, гідроксиду міді, хлорокису міді, сульфату міді. Ніяких садового вару чи масляної фарби.

Нагадаємо, ми писали про те, що депутати Київської міської ради планують надати КО «Київзеленбуд» у постійне користування земельну ділянку для збереження біля Совських ставків.

Крім того, розповідали, що на бульварі Котляревського в Дніпровському районі Києва висадили сотні кущів троянд, які доповнили вже наявну трояндову алею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #Київзеленбуд #дерева #обрізання #норми #Київрада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...