• Головна
  • У Києві до річниці виходу з "Азовсталі" відбулася хода, - ФОТО
20:01, 21 травня 2023 р.

У Києві до річниці виходу з "Азовсталі" відбулася хода, - ФОТО

У Києві до річниці виходу з "Азовсталі" відбулася хода, - ФОТО

20 травня виповнився рік, коли захисники Маріуполя остаточно вийшли з "Азовсталі". З цієї нагоди у Києві відбулася хода "Чекаємо додому героїв Маріуполя". Родичі полонених, безвісти зниклих та загиблих військових пройшли від парку Шевченка до Майдану Незалежності, повідомляє Суспільне.

Від початку повномасштабного вторгнення рфз російського полону вдалося повернути 2324 українських військових. Із них понад 500 — це захисники Маріуполя і "Азовсталі", повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

Ми пам’ятаємо всі, що дві з половиною тисячі наших оборонців вийшли з "Азовсталі". Роботи треба зробити дуже багато. Кожного п'ятого вдалося повернути. Але багато рідних, матерів, дружин, сестер чекають і обов’язково дочекаються рідних людей, — сказав Андрій Юсов.

Серед учасників ходи — Мар'яна. Її чоловік служив в "Азові" з 2015 року. У групі розвідки він був водолазом-інструктором. Його вдалося звільнити з російського полону і евакуювати в Україну.

"Був шанс невеликий, що він одужає і буде жити далі, але на жаль, через 3 дні (після евакуації — ред.) його не стало. Встиг хоча б доньку побачити. Ми якраз були тоді в Дніпрі. Його туди евакуювали. Дуже багато полеглих бійців, дуже багато бійців в полоні, і майже нікого не обмінюють з "Азову". Нещодавно був обмін, 45 бійців було обміняно, але це критично мало, бо десь більше 700 осіб там знаходяться", — каже дружина загиблого захисника Маріуполя.

Біля Стели на Майдані Незалежності офіцер управління розвідки "Азову" Ілля Самойленко наголосив, що захисники Маріуполя оборонялися 86 днів у надзвичайно складних умовах і у повній перевазі противника.

Нагадаємо, черговий обмін полоненими між Україною та Росією відбувся 26 квітня. Вдалося повернути 44 людини, серед них, зокрема, оборонці Маріуполя.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час. Приєднуйтеся до нашої спільноти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьогодні #Азовсталь #захисники #хода
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...