• Головна
  • Правоохоронці у Києві затримали «приватних детективів»: збували інформацію з державних баз даних, – ФОТО
12:49, 13 травня 2023 р.

Правоохоронці у Києві затримали «приватних детективів»: збували інформацію з державних баз даних, – ФОТО

Правоохоронці у Києві затримали «приватних детективів»: збували інформацію з державних баз даних, – ФОТО

У Києві правоохоронці викрили двох «приватних детективів», які збували інформацію з обмеженим доступом, що зберігалась у державних базах даних. Свої «послуги» зловмисники оцінили від 800 до 2,6 тис доларів США.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь та читайте, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

За даними слідства, колишній співробітник правоохоронного органу разом зі знайомим створили так зване приватне детективне агентство. Вони пропонували широкий спектр юридичних послуг, а також збір конфіденційної інформації про людину – номери мобільних телефонів та автомобілів, паспортні дані, номери банківських рахунків особи, дані щодо перетину державного кордону та інше, – розповіли в прокуратурі.

За словами правоохоронців, вартість послуг «детективів» становила від 800 до 2,6 тис доларів США. Це залежало від замовленого обсягу інформації, яку вони отримували із закритих баз державних органів. Зловмисників затримали в Києві під час отримання другої частини коштів та передачі даних про громадянина «замовнику».

У столиці затримали «детективів», які продавали інформацію з баз даних, Офіс генерального прокурора

У столиці затримали «детективів», які продавали інформацію з баз даних, Офіс генерального прокурора

За фактом несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, відкрито кримінальне провадження, а затриманим повідомили про підозру.

Зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Раніше ми розповідали, що кіберфахівці Служби безпеки викрили у Києві схему продажу персональних даних українських громадян.

Також писали про те, що прокурори Київської міської прокуратури повідомили про підозру заступнику начальника одного із відділів Головного управління Нацполіції у Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #детективи #правоохоронці #інформація #бази даних #продаж #кримінал
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...