• Головна
  • Віддали землю під стоянку: у Києві суд скасував угоду на 30 млн гривень
12:19, 3 травня 2023 р.

Віддали землю під стоянку: у Києві суд скасував угоду на 30 млн гривень

Віддали землю під стоянку: у Києві суд скасував угоду на 30 млн гривень

Київська міська рада передала приватній компанії у користування на 15 років земельну ділянку на вулиці Оноре де Бальзака у Деснянському районі столиці. Передбачалося, що на цьому місті буде облаштовано автостоянку.

Про це розповіли в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих та актуальних новин Києва, столичного регіону та України.

За оренду землі Київрада отримала 30 млн гривень. Все б нічого, але при передачі цієї ділянки не було проведено аукціон. До того ж, його площа не відповідає зазначеній у документах. Враховуючи ці факти прокуратура подала до суду позов про визнання рішення незаконним.

У документі зазначено, що площа земельної ділянки у 95 разів перевищує розмір розташованого на ньому нерухомого майна, тобто автостоянки. Та ще й цю споруду зведено незаконно. У зв’язку з цим бюджет міста недоотримав суттєву суму коштів.

З огляду на грубе порушення законодавства України та з метою відновлення порушених прав територіального товариства столиці, прокуратурою заявлено позовну заяву до господарського суду м. Києва, – йдеться у повідомленні.

Крім того, ми розповідали, що експосадовця судитимуть за спробу заволодіти землями дитячого оздоровчого табору у Пущі-Водиці вартістю 27 мільйони гривень та збудувати там котеджне містечко.

Також писали про те, що прокуратура відсудила ділянку вартістю 217 млн грн у недобросовісного орендаря, який влаштував незаконне будівництво ЖК на землях промисловості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #прокуратура #земля #Київрада #автостоянка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...