• Головна
  • Синоптики попередили про підвищення рівня води в Дніпрі на Київщині
17:31, 1 травня 2023 р.

Синоптики попередили про підвищення рівня води в Дніпрі на Київщині

Синоптики попередили про підвищення рівня води в Дніпрі на Київщині

У столиці та кількох районах Київської області протягом 1-4 травня на річці Дніпро очікується підйом рівня води у Дніпрі. Можливе часткове затоплення низьких прирічкових територій.

Про це повідомили в пресслужбі Українського гідрометцентру. Оголошено І рівень небезпеки, жовтий.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища. 1-4 травня на річці Дніпро у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення заплавних територій. А також часткове затоплення низьких прирічкових територій, – попередили синоптики.

В пресслужбі КМВА, станом на ранок 1 травня, у Києві після двох днів незначного підйому, рівень водопілля стабілізувався. Він залишився на тій самій позначці, що і переддень – 9 296 см (за Балтійською системою висот). Аварійних підтоплень по столиці не зафіксовано.

Залишаються підтопленими заплавні території - острови у парку «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічне водопілля триває, — зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Раніше ми розповідали, що у Києві на Північному мосту у воду впала металева конструкція, яку утримувала вантажівка з краном-маніпулятором.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час. Приєднуйтеся до нашої спільноти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьогодні #КМВА #водопілля #підтоплення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...