• Головна
  • У Києві ветеран запустив власну піцерію, аби створити робочі місця для побратимів (ВІДЕО)
Новини компаній
17:00, 28 квітня 2023 р.

У Києві ветеран запустив власну піцерію, аби створити робочі місця для побратимів (ВІДЕО)

Новини компаній

Ветеран російсько-української війни Михайло Рощук запустив власну піцерію на Березняках у Києві. Тут працюють ветерани та члени їхніх родин, а для військових постійно діють акційні ціни на продукцію.

Про це повідомляє медіа ШоТам.

Ветеран Михайло Рощук боронив Попасну в лавах 11-го батальйону. У 2016 році чоловік пішов зі служби та повернувся до цивільної професії – роботи в метрополітені. Утім з часом просто ремонтувати вагони йому набридло, адже військовий вже давно мріяв про запуск власної піцерії.

«Підбивав побратим: “Давай піцерію, давай піцерію!”. Але я довгий час не наважувався, бо для мене харчове виробництво – це взагалі нова діяльність. Але завдяки франшизі пройшов навчання. І після навчання трошки стало легше. Сам умієш працювати і на кухні, і замість піцейоло, і замість адміністратора», – ділиться Михайло Рощук.

Проєкт піцерії, яка даватиме робочі місця ветеранам, переміг у програмі ВАРТО Українського ветеранського фонду. Так на Березняках у Києві з’явилася піцерія Pizza BRO.

«Зараз буде такий момент, уже є такий момент – повертається дуже багато ветеранів з війни, яким дуже тяжко освоїтись у цьому суспільстві, тому що їхнє світобачення зараз змінилося. Це було у свій час і зі мною, таке є і з ними. Тому ще цей бізнес більше налаштований на те, щоб працевлаштувати ветеранів», – переконаний підприємець.

Український ветеранський фонд допоміг Михайлу закупити обладнання. А ремонт у майбутньому закладі військовий робив власноруч – разом із друзями та родиною.

«Доводилося тут мало не ночувати. Ми з дружиною працювали тут. Немає інтернету, немає зв’язку, виходили, виїжджали ввечері, шукали інтернет, щоб замовити обладнання… Але тут була відповідальність, ми розуміли, що це – гроші платників податків і ці гроші просто так не дають, і що справу треба довести до кінця», – додає засновник Pizza BRO на Березняках

Поки що команда закладу невелика: Михайло, його дружина Юлія та ветеран-піцейоло Олександр. Утім у планах команди – працевлаштувати ще шістьох захисників чи захисниць.

Крім того, у Pizza BRO для учасників бойових дій є постійні знижки у 25%. А ще кожен може замовити піцу для військових у шпиталі, ветеранів або військовослужбовців.

«Наприклад, зайде ветеран, і є у нас пару піц підвішених, то можна запропонувати йому безкоштовно піцу, яку вже оплатили заздалегідь інші клієнти», – пояснює ветеран і засновник Pizza BRO на Березняках Михайло Рощук. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...