• Головна
  • 2 особливості банківської картки для соціальних виплат
Новини компаній
16:16, 25 квітня 2023 р.

2 особливості банківської картки для соціальних виплат

Новини компаній

Чи може людина отримувати соціальну допомогу від держави на карту, яку вже має? Скажімо, отримує на таку картку зарплату або користується для здійснення особистих переказів. 

Відповідь - так, адже картка для соціальних виплат - це звичайна платіжна картка, якою можна користуватися для особистих потреб, переказів, оплати на касі та в інтернет-магазині, проведення платежів за реквізитами тощо. Але певні особливості вона все ж таки має. 

У цій статті ми розглянемо можливості, які надає власникові соціальна картка, умови її оформлення та використання. Як приклад візьмемо платіжні засоби Райффайзен Банку, працівники якого надали нам вичерпну інформацію.

Дебетова карта

Не має значення, на яку грошову допомогу претендує особа: соціальні виплати, допомога на дітей, по безробіттю, з інвалідності тощо, для зарахування виплат вона має повідомити службі соціального захисту чи іншій організації реквізити дебетової картки, відкритої на її імʼя. 

Навіть якщо ця картка раніше не використовувалась для отримання державних нарахувань або, навпаки, виконувала роль зарплатної. Тобто якщо ви маєте кредитну карту з лімітом, її не можна використовувати для отримання виплат.

Валюта - гривня

Друга умова стосується валюти карткового рахунку - це має бути гривня. Адже всі державні виплати нараховується та виплачуються у національній валюті. 

Розглянемо на прикладі отримання пенсійних виплат. Якщо ви вже отримуєте пенсію на пошті, можна спростити цей процес та перевести виплати на картку. 

Для цього потрібно зробити кілька кроків: відкрити пенсійний рахунок в банку, отримати карту у гривні та отримувати на неї пенсію. Залишити заяву на відкриття такого рахунку можна безпосередньо у відділенні банку, не ідучи до Пенсійного фонду.

Переваги соціальних карток від Райфа

Банк обслуговує соціальні картки безоплатно, тобто не потрібно сплачувати щомісячний платіж за користування рахунком. Також без комісії по картці надаються такі послуги:

  • зняття готівки у будь-якому банкоматі;

  • безготівкове зарахування коштів;

  • поповнення мобільного;

  • оплата комунальних послуг;

  • користування мобільним банкінгом.

Як оформити картку для виплат онлайн

Соціальна картка може бути віртуальною та не мати пластикового носія. Така цифрова банківська картка нічим не відрізняється від пластикової - має реквізити та необхідні ступені захисту від шахраїв. На таку карту також дозволено отримувати щомісячні, тимчасові та разові соціальні виплати.

Щоб відкрити таку банківську карту, потрібно подати через офіційний сайт банку онлайн-заявку, підписавши її за допомогою сервісу “Дія.Підпис”. За 10 хвилин віртуальна картка для виплат буде готова і її можна додавати до гаманця Apple Pay та Google Pay.

Все-таки потрібна пластикова? Не проблема. За онлайн-заявкою її вам видадуть через 10 днів у найближчому відділенні банку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Райффайзен Банк #Raiffeisen
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...