• Головна
  • Апеляційний суд залишив митрополита УПЦ МП Павла під цілодобовим домашнім арештом
18:21, 21 квітня 2023 р.

Апеляційний суд залишив митрополита УПЦ МП Павла під цілодобовим домашнім арештом

Апеляційний суд залишив митрополита УПЦ МП Павла під цілодобовим домашнім арештом

Апеляційний суд Києва 21 квітня залишив митрополита УПЦ МП Павла Лебедя під цілодобовим домашнім арештом. Такий запобіжний захід обрав і суд першої інстанції.

Про це повідомляє Громадське.

Під час засідання суду адвокати Павла клопотали про те, що в матеріалах справи неправильно написали його прізвище. Також вони зазначали, що цілодобовий домашній арешт позбавляє митрополита можливості відправляти богослужіння, що, за їхніми словами, порушує його право на віросповідання.Окрім того, захисники вказували на проблеми зі здоров'ям у Павла, і що він не живе в тому будинку, де має перебувати згідно з рішенням суду першої інстанції.

Після засідання Апеляційного суду митрополит подарував учасникам процесу великодні яйця.

Нагадаємо, слідчі СБУ 1 квітня повідомили наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ МП Павлу про підозру за ч. 1 ст. 161 та ч. 1 ст. 436-2 ККУ. У нього вдома та в Лаврі провели обшуки. Павло заявив, що йому вручили підозру за підтримку російської агресії проти України й нібито за те, що назвав предстоятеля Православної Церкви України Епіфанія розкольником.

Служба безпеки пояснила, що зібрала обґрунтовану доказову базу щодо причетності Павла до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України. СБУ також опублікувала перехоплення телефонних розмов митрополита Павла, де той, з-поміж іншого, радіє тимчасовій окупації Херсона та заявляє, що в західних регіонах України немає українців.

Сам священник заявив, що завжди засуджував «усілякі спроби проти нашої держави, і те, що зробила росія, путін, у жодному разі не виправдовується».

Раніше ми розповідали, що в Мінкульті показали, що залишили після себе представники УПЦ МП в Лаврі

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьогодні #Павло Лебідь #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...