• Головна
  • Яра Міла – добрива з мікроелементами – запорука здоров'я рослин і великого врожаю
Новини компаній
17:00, 21 квітня 2023 р.

Яра Міла – добрива з мікроелементами – запорука здоров'я рослин і великого врожаю

Новини компаній

Як і люди, рослини потребують збалансованого харчування. Окрім білків, жирів і вуглеводів нам потрібні вітаміни, мінерали. Якщо провести паралель з рослинами, то їм, окрім основних складових живлення – азоту фосфору і калію, у добривах потрібні й інші мікроелементи. Особливо це стосується весняного періоду, коли закладається основа майбутнього врожаю. За нестачі якогось з важливих мікроелементів рослини проявляють ознаки захворювань, втрачають імунітет і стають більш уразливими до шкідників і хвороб. Тож підживлення рослин навесні саме комплексними добривами з мікроелементами дуже важливе.

Добрива Яра Міла від компанії Yara – це серія комплексних добрив для передпосівного підживлення рослин і внесення в основний період вегетації. Для різних культур, стадій розвитку рослини компанія Yara пропонує різні добрива зі складом мікроелементів, що ідеально підходить саме цій рослині. Наприклад, в асортименті є безхлорне добриво для овочів на відкритому ґрунті, є добрива для розсади, універсальні добрива, добриво для декоративних рослин тощо.

Кальцій є, мабуть, найважливішим з них. Він зміцнює клітинні стінки, допомагаючи зменшити їх пошкодження і проникнення хвороб. Хороший запас кальцію дає продовольчі культури, які менш схильні до пошкоджень і мають довший термін зберігання. Культури з нестачею кальцію матимуть порушення росту. Фрукти та овочі, що містять вищий рівень кальцію, також мають вищу поживну цінність – наприклад, більшу кількість вітаміну С і антиоксидантів у томатах.

Магній також важливий для якості врожаю і є ключовим компонентом хлорофілу листя та ферментів, які підтримують ріст рослин. Низький вміст магнію призводить до зниження фотосинтезу, що сильно обмежує врожайність.

Сірка є важливою складовою багатьох амінокислот і білків. Без сірки і магнію ріст рослин сповільнюється, листя блідне або жовтіє.

Марганець, залізо і мідь впливають на фотосинтез, процес, за якого рослини використовують сонячне світло для росту.

Бор необхідний для розвитку пагонів і коренів, а також під час цвітіння та плодоношення культур.

Цинк необхідний для виробництва основних рослинних гормонів, таких як ауксин.

Молібден бере участь у ферментних системах рослин, які контролюють метаболізм і перетворення азоту.

Важливо, що комплексні добрива Яра Міла містять ці мікроелементи у доступній для рослин формі, тобто рослина не витрачає час і сили на їх засвоєння. Водночас азот міститься як у легкодоступній формі, так і в повільно діючій, що робить його засвоєння рослиною розтягнутим у часі.

Лінійка безхлорних добрив в серії комплексних добрив Яра Міла призначена для використання на культурах, які чутливі до хлору (наприклад, картоплі, винограду, цитрусових). Накопичення хлору в ґрунті призводить до зниження врожайності таких культур. Безхлорні дорива вирішують цю проблему і водночас забезпечують рослину калієм.

Підживлення рослин навесні комплексними добривами з мікроелементами – шлях до великого врожаю!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...