• Головна
  • На Київщині ветеран АТО розбудовує унікальну гончарню, аби допомогти із реабілітацією побратимів (ВІДЕО)
Новини компаній
17:00, 18 квітня 2023 р.

На Київщині ветеран АТО розбудовує унікальну гончарню, аби допомогти із реабілітацією побратимів (ВІДЕО)

Новини компаній
На Київщині ветеран АТО розбудовує унікальну гончарню, аби допомогти із реабілітацією побратимів (ВІДЕО), фото-1

Ветеран російсько-української війни Володимир Довган розбудовує на Київщині унікальну гончарню DOVGAN-ART, аби допомогти побратимам із психологічною реабілітацією. У планах чоловіка – перетворити село у Київській області на справжній центр гончарства.

Про це повідомляє медіа ШоТам.

Володимир Довган займається гончарством вже понад 30 років. У 2015-му чоловік став до лав 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого та разом із побратимами бився за Красногорівку та Мар’їнку. Після демобілізації ветеран вирішив продовжити боротьбу на мистецькому фронті – взявся відроджувати традиційну кераміку Київщини.

Із початком повномасштабної війни ветеран не брався до глини пів року. Натомість активно волонтерив та був на зв’язку зі своїми побратимами. А згодом почав їздити в шпиталі, аби допомогти бійцям із психологічною реабілітацією.

«Гон-чар – гонить чари… І це диво, і це диво, яке у тебе в руках. І люди, коли стикаються з тим дивом, вони лікуються. Вони отримують додаткову можливість вискочити з тої ями, в яку їх загнала війна… Це як камінчик, на який можна спертися і вискочити», – зазначає дружина ветерана Оксана Довган.

Пізніше Володимир наважився повернутися до улюбленої справи й розширити майстерню DOVGAN-ART, аби проводити арттерапію та допомагати побратимам із посттравматичним стресовим розладом. Втілити задум подружжю Довганів допомагає Український ветеранський фонд.

У рамках програми ВАРТО 2.0 уже закупили гончарні кола та нову пічку. На черзі – розбудова наявної майстерні, щоб приймати гостей навіть із ночівлею.

«Збільшиться простір – збільшаться можливості. Це більший потенціал, це краща робота, це я зможу більше віддати, більше викластися», – впевнений Володимир Довган.

Крім того, подружжя вірить, що село Хотів поступово стане центром відродження гончарства, а тому планує проводити майстер-класи, фестивалі, а також запрошувати міжнародні делегації гончарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...