• Головна
  • Де в Києві смачно та недорого поїсти: бюджетні заклади столиці
08:35, 15 квітня 2023 р.

Де в Києві смачно та недорого поїсти: бюджетні заклади столиці

Де в Києві смачно та недорого поїсти: бюджетні заклади столиці

Українська столиця рясніє закладами громадського харчування, проте кількість не завжди обіцяє гарну якість кухні та прийнятну суму. Крім люксових ресторанів у Києві можна не гірше провести час у місцях із більш демократичними цінами.

Погодьтесь, що дуже часто ми відмовляємося в похід до якогось кафе чи ресторану, тому що говоримо наступні речі: «та ну, це дорого», «краще вдома приготуємо, дешевше буде», «зараз скрізь дорого», «якщо буде дешево, то не смачно». Саме тому ми приготували добірку закладів столиці, де переплітаються головні фактори комфорту: приємна атмосфера, смачна кухня та недорогий асортимент.

Звичайно, що для туристів, але і для мешканців Києва, на особливу увагу заслуговує центр столиці – Шевченківський район, де знаходяться такі пам'ятки, як: Золоті ворота, Національний академічний театр опери та балету, Софійський собор, Михайлівський Золотоверхий монастир, Київський зоопарк, Сирецький дендропарк, пам'ятник Князю Володимиру. Також не варто залишати без уваги парки: «Володимирська гірка», парк ім. Т. Шевченка, Ботанічний сад ім. А Фоміна.

Дослідження такої великої кількості історичних пам'яток потребують багато енергії, тому, киянам та гостям знадобиться інформація, де поїсти в Києві смачно та недорого.

І відкриває нашу добірку місце, яке стало улюбленим у киян та гостей столиці, які не в перше приїжджають у Київ, – ресторан «Реберня на узвозі». Якщо ви полюбляєте смажене та гостреньке, то вам точно сюди. Гриль-ресторан «Реберня на узвозі» – київська репліка знаменитого львівського м’ясного ресторану «Реберня під Арсеналом». Основна концепція кухні – смажені свинячі реберця, які потрібно їсти руками і запивати крафтовим пивом. Щоб потрапити в заклад вірогідно потрібно буде відстояти у черзі, так як заклад дуже популярний серед жителів та гостей столиці.

Кухня: українська, європейська.

Середній чек: 200-300 грн.

Графік: Пн–Нд 12:00 – 22:30.

Адрес: Андріївський узвіз, 2, станція метро «Контрактова площа».

Наступний заклад в нашій добірці це ресторан «Musafir» – це мережа кримськотатарських ресторанів із приємними цінами для столиці. Широкий асортимент меню, автентична кухня, а також декор закладів харчування у стилі кримських татар неодмінно занурить вас у потрібну атмосферу. Мінімалізм, килимовий декор, автентичний посуд та смачні страви – ось чим славиться «Musafir». На вибір: чебуреки та янтики, плов, долма, імам баялди, манти, самса та бурма, м'ясо та кебаб на мангалі, піде, фірмові супи, салати, кримськотатарські солодощі, абур чубур. Також є пропозиція для комплексних обідів, як «МусафірМеню».

Якщо кримськотатарська кухня для відвідувачів ще невідома, варто звернути увагу на популярні позиції меню ресторану:

Ресторан "Мусафір"Ресторан "Мусафір"

  • люля кебаб із баранини - 220 грн;
  • лагман – 118 грн;
  • плов – 176 грн;
  • піде з бараниною та гострим сиром - 204 грн.

Графік роботи: Пн-Нд 10:00 - 22:00.

Середній чек: ціни на блюда варіюються в межах 150-250 гривень.

Адреси: вул. Саксаганського, 57а, вул. Б. Хмельницького, 3б, вул. Рогнідинська, 4а.

Є у Києві дуже популярний заклад із незвичайною для України форматом – «Білий Налив» – заклад із форматом 1 eurobar. Скромна кількість позицій меню та привабливі ціни: перекусити можна дешевше, ніж за 50 грн, а випити – дешевше, ніж за 40 грн. Таких барів по столиці можна зустріти пристойну кількість, а власники відзначають їх як місце маленьких гріхів, які можна собі дозволити, а також пристрастей, що збуджують апетит.

Сидр у закладі різних смаків: яблучний, грушевий, троянди, а наливки – печене яблуко, печена груша, вишня, смородина. Перекусити можна їх знаменитими доступними устрицями з лимоном або «Чорна Перлина», а також хот-догом - класичним або з подвійною сосискою.

Графік роботи: залежно від обраного бару, частіше з 10:00 до 22:00.

Середній чек: келих сидру чи наливки – 39 грн, устриця чи хот-дог – 49 грн.

Адреси: Хрещатик, 23А, Басейна, 2 (GastroFamily Food Market), б-р Тараса Шевченка, 36А, Оболонський проспект, 26, пр-т Перемоги, 28А, ВДНГ, пр-т Глушкова, 1, поряд з павільйоном 8, Поштова площа (праворуч від Фунікулера), Нижній Вал, 33, Празька, 1, Gastrofamily Food Market, Дніпровська Набережна, 16 на АЗК WOG, вул. Княжий Затон, 9 (ресторан Philadelphia).

Ще один незвичайний заклад у Києві присвячений грузинській кухні та відповідає на запитання, куди піти поїсти, щоб потім про їжу не згадувати решту дня – «Мама Манана». Справжній хачапурі, рулетики з баклажанів, люля-кебаб – все це про цей цікавий і затишний ресторан столиці.

У меню представлений широкий асортимент популярних страв грузинської кухні, які готують за традиційними рецептами. У ресторані можна замовити хінкалі та хачапурі, закуски та салати, перші страви, гарячі страви та страви тоне меню, овочі, гарніри, соуси, десерти. У карті напоїв відзначають фірмовий озургетський грузинський чай, а також домашнє вино та чачу.

Колоритний інтер'єр ресторану виконаний у сучасному грузинському стилі – тепла пісочна палітра кольорів, м'які крісла та дивани, строкатий текстиль та килими, абажури, картини та етнічні елементи декору.

Середній чек: 300-400 грн.

Графік роботи: з 11:00 до 23:00.

Адреси: вул. Велика Васильківська, 44, вул. Георгія Кірпи 5Б, вул. Нижній Вал, 23, вул. Прорізна, 22, вул. Васильківська, 100а.

Найпопулярніша мережа недорогих ресторанів швидкого харчування у столиці – «Пузата Хата». Тут можна поснідати всесвітньовідомою котлетою по-київськи, на обід з'їсти борщ, а на десерт взяти вареники з вишнями. Затишне кафе Києва «Пузата хата» – це місце, де можна дешево і справді смачно поїсти. А знайти один із ресторанів на карті теж дуже легко, бо цих закладів у столиці багато.

Графік роботи: Пн-Нд з 08:00 до 21:00.

Адреса: Контрактова площа, 2/1, вул. Велика Васильківська, 40, ТЦ «Глобус», 1 лінія, вул. Майдан Незалежності, 1 та ін.

Цей паб славиться вибором пива та гарним меню: до цього цікавого закладу Києва можна піти поїсти недорого чебуреки всією родиною, сходити на побачення та коктейлі з коханою чи прийти чоловічою компанією на пиво із закусками. Мова йде про популярний паб у столиці «This Is Півбар». І зараз у Києві вже діє 6 ресторанів, а в меню представлено понад 100 сортів пива з усього світу.

Графік роботи: Пн-Нд з 11:00 до 23:00.

Адреса:вул. Маршала Тимошенко, 18, вул. Басейна, 15, м. Київ, вул. Тростянецька 4/2, м. Київ, вул. Лісківська 9а / 22, м. Київ, бул. Лесі Українки, 26, м. Київ, пл. Контрактова, 8.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих та актуальних новин Києва, Київщини та України. Скоріше долучайтесь та читайте.

«Very Well Cafe» – мережа кафе європейської кухні від проекту Rest-Art. Позиціонують себе як сімейне домашнє кафе – просторий заклад у Києві з великими вікнами та сучасними меблями. Меню – салати, піца, паста, равіолі, бургери, десерти, є гриль-меню, барна картка. Завдяки смачній їжі та демократичним цінам, «Very Well Cafe» дуже популярний серед містян.

У будні з 12:00 до 16:00 можна замовити бізнес-ланч за 122 грн.

Адреси: вул. Леванєвського, 2-а, Дніпровська набережна, 26-ж, вул. Сікорського, 1-а.

Режим роботи: Пн-Нд з 11:00 до 23:00.

Середній чек: 250-450 грн.

Пиріжкове кафе «Ярослава» можна сміливо назвати одним із символів Києва. Заклад пригощає смачненьким киян та гостей аж із 1946 року. А меню дійсно дивує і різноманіттям блюд і демократичними цінами. Є і домашня випічка, і смачні українські страви. Булочка з корицею набула слави як найсмачніший варіант швидкого перекусу.

На Першому поверсі облаштовані кафе та буфет, де можна придбати смачну випічку, а в підвальчику – ресторан.

Графік роботи: Пн-Нд з 09:00 до 22:00.

Адреса закладу: вул. Ярославів Вал, 13.

Ось такий різкий перехід від солоденького, до солоного. Але ви маєш знати про це місце. Форшмак з оселедцем, шуба з оселедцем, вінегрет з тюлькою, карпачо з оселедця, рибний пиріг з тюлечки, биточки з оселедця та понад 10 видів різноманітних різносолів і довгоочікуваний оселедцевий торт.

В кафе «Оселедцева» пропонують понад 30 видів оселедця.

Кухня: домашня.

Середній чек: 100-250 грн.

Адреса: вул Січових Стрільців, 35.

Графік роботи:Пн-Нд з 11:00 до 23:00.

Якщо вам потрібен смачний та недорогий сніданок, то це місце точно для вас. Затишне кафе «Mastro»на Подолі пропонує відвідувачам вигідну пропозицію «Сніданок за 1 гривню». Купуючи гарячий напій у цьому закладі, можна обрати сніданок з меню, заплативши за нього лише 1 гривню.

На вибір дається:

  • яйце Бенедикт;
  • сирники;
  • бельгійська вафля.

Страви доволі смачні та ситні. Та будьте обачні, знижка дія лише з 10:00 до 12:00. Сама ж ціна напоїв в районі 35-50 гривень.

Графік роботи: Пн-Нд з 10:00 до 21:00.

Адреса:вул. Костянтинівська, 19.

Економний обід на Подолі у столиці? Легко та просто! Ресторан ліванської кухні «Італієць з Бейрута» пропонує ланч за 235 гривень. За цю ціну можна придбати обід в який входить:

  • суп (шорба, мінестроне, курячий бульйон);
  • основна страва (спагеті болоньєзе, плов, паста карбонара, шиш таук, кебаб курячий з беконом, хумус, піца Маргарита ді буфало);
  • напій (лимонад, морс).

Ланчі готують у будні з 12:00 до 15:00. Також приємну атмосферу підкріплює цікавий інтер’єр та привітний персонал.

У закладі передбачено 80 посадкових місць. Просторе приміщення включає зони з низькою і високою посадками, затишні обідні зони, барну зону і відкриту кухню. У теплу пору року гості можуть відпочити на тихому літньому майданчику, що розмістився у внутрішньому дворі ресторану.

Дизайнерський інтер'єр поєднує сучасний стиль і східні мотиви – м'які крісла та дивани з оббивкою з текстилю з квітковим принтом, меблі та оздоблення з натурального дерева світлих порід, ковані елементи декору, стіни, які прикрашають декоративні квіти, виконані в техніці плетіння.

Меню ресторану поєднує автентичні страви ліванської кухні з італійським акцентом і авторськими рецептурами. Гостям представлено 5 видів кебабів - з куркою і беконом, з яловичиною, з бараниною, з овочами, а також фірмовий кебаб з яловичиною та бараниною.

Серед напоїв представлені фреші, зокрема й по-сицилійськи, три види лимонаду, мілкшейки, фірмова камбуча з сезонними фруктами, чай по-ліванськи й по-східному, кава, кавомікси, глінтвейн. У барній карті є асортимент розливного і крафтового пива, віскі, міцний алкоголь, класичні, сезонні й авторські коктейлі, вина Аргентини, Іспанії, Ізраїлю, Італії, Португалії, Південної Африки, Франції.

Графік роботи: Пн-Нд з 12:00 до 23:00.

Адреса:пров. Ярославський, 1/3.

Біля озера на «Совських ставках» у столиці затишно розташувався ресторан «Козачок», який представляє собою маленьке українське село з його самобутністю і різноманітністю, де ви зможете поринути в гастрономічне розмаїття української кухні.

Дітям теж є чим займатися в ресторані. Вони можуть погойдатися на гойдалках, пограти на дитячому майданчику, попустувати на зеленій поляні.Для батьків, які звикли не випускати з виду своїх дітей, завжди знайдеться бесідка біля дитячого майданчика.

Графік роботи:з 10:00 - 13:00.

Адреса: вул. Володимира Брожка, 118.

Хочеться спробувати трішки екзотики, а саме: устриці, мідії, креветки та інші морепродукти? Ми точно знаємо, що тут вони найсмачніші та найдешевші. «Мушля» – це черговий креативний заклад стрідфуда у Києві. В меню можете знайти безліч страв варістю в 1 Євро. В основному меню зосереджене на дарах моря, проте також тут є смачні сендвічі та бургери, які навіть не будуть конкурувати із закладами швидкого харчування.

Де ти ще можеш знайти салат з тигровими креветками та манго всього за 199 грн? Тар-тар з лосося та манго з соусом тонкацу за 129 грн? В жодному іншому закладі, немає такого смачного меню, за такими смачними цінами, як у Мушлі. Тому обов’язково завітайте.

Кухня:морепродукти, сандвічі.

Середній чек:150-250 грн.

Адреса: велика мережа, тому їх безліч в столиці.

Графік: Пн-Нд з 11:00 до 21:00.

Ідеальний заклад для теплих зустрічей з друзями або ж з рідними. «Тісто, сир і тітка Белла» – затишне італійське кафе у невеликому особняку на Подолі. Здається, що тут оселилася справжаня італійська господиня, яка готує за давніми кулінарними традиціями. Якщо ви полюбляєте такі страви як: брускети, паста, різноманітні десерти та запашна піца, яку випікають на дровах та печі, то тобі тут обов’язково сподобається.

Кухня:домашня, італійська.

Середній чек:100-200 грн.

Адреса: Верхній Вал, 24

Графік: Пн-Нд 11:00 – 22:00.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ТОП-10 лазень столиці, де можна отримати багато корисних послуг і поліпшити своє здоров'я.

Також писали про київські скалодроми, де вас навчать підніматися на вершини скелелазних стендів і лазити з мотузкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #їжа #кафе #ресторани #ціни #бюджет #недорого #кухня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...