• Головна
  • Фонд Яни Матвійчук Women’s Aid International реалізував благодійний проєкт з ЄС
Новини компаній
13:00, 5 квітня 2023 р.

Фонд Яни Матвійчук Women’s Aid International реалізував благодійний проєкт з ЄС

Новини компаній

Women’s Aid International – благодійний фонд, який заснували підприємиця Яна Матвійчук та її колежанки на початку 2022 року. Фонд надає допомогу жінкам у кризі, літнім людям, вимушеним переселенцям та людям з інвалідністю у Дніпровському та Дарницькому районах міста Києва.

За час діяльності Фонду стало зрозуміло, що кількість людей, які потребують допомоги, зростає з кожним днем через повномасштабне вторгнення росії. Навіть сфокусувавши роботу на двох районах Києва – Дніпровському та Дарницькому – допомоги не вистачало.

З метою розвитку соціальної сфери у місті Києві Яна Матвійчук, як лідерка громадянського суспільства, подала заявку на участь у «Стипендіальній програмі Європейського Союзу для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства» та отримала фінансування від ЄС на реалізацію проєкту.

Проєкт «Стандарти якісної волонтерської допомоги літнім людям» спрямований на покращення соціальної сфери шляхом підвищення рівня кваліфікації і якості роботи волонтерів та соціальних робітників.

У межах проєкту проводилися тренінги «Комунікація з вразливими групами» у яких взяли участь 30 соціальних робітників та 9 волонтерів.

Програма тренінгу допомогла соціальним робітникам та волонтерам навчитися:

  • уникати емоційного вигоряння;
  • взаємодії у команді;
  • запобігати стресу;
  • вирішувати конфлікти.

Тренінги тривали з жовтня по грудень 2022 року. Успішно пройшли курс та отримали сертифікати 38 осіб.

Також під час реалізації проєкту Яна Матвійчук відвідала Eastern Partnership Civil Society Forum, який був організований Європейським Союзом та проходив у приміщенні Парламенту Чехії у Празі. Формум був присвячений покращенню взаємодії між лідерами громадянського суспільства з країн-партнерів: Молдови, білорусі, Вірменії, Азербайджану та Грузії.

Яна Матвійчук планує масштабувати проєкт розвитку соціальної сфери в Україні та створити Школу соціального супроводу, де українці зможуть стати спеціалістами соціальної сфери. Випускникам Школи будуть підбирати робочі місця, знайомити з майбутніми клієнтами. Таким чином вдасться надавати допомогу більшій кількості людей та знизити навантаження на соціальних робітників з державних структур.

Європейський Союз надає значну підтримку у розвитку громадянського суспільства в Україні. Завдяки цьому є змога допомагати українцям, які опинилися у кризі через військову агресію росії.

Статтю підготовлено за підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства. Стаття відображає позицію благодійного фонду «Women’s Aid International» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Фонд Яни Матвійчук #Women’s Aid International
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...