• Головна
  • У Києві перейменували вулицю на честь українського льотчика-космонавта
15:36, 3 квітня 2023 р.

У Києві перейменували вулицю на честь українського льотчика-космонавта

У Києві перейменували вулицю на честь українського льотчика-космонавта

У Деснянському районі Києва вулицю Космонавта Волкова перейменовано на вулицю Космонавта Поповича.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини Києва, Київщини та України.

У раді зазначили, що у червні минулого року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Космонавта Волкова до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з Російською Федерацією або її сателітами.

Вулиця Космонавта Волкова була названа на честь радянського космонавта Владислава Волкова. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування у додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 12 146 голосів набрала пропозиція – Космонавта Поповича. Нова назва запропонована на честь першого українського льотчика-космонавта Павла Романовича Поповича.

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Космонавта Волкова на Космонавта Поповича.

До слова, зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Також ми раніше повідомляли про те, що у Києві триває процес дерусифікації. 23 березня на засіданні Київради перейменувала ще 16 вулиць, провулків, проспектів та бульвар, назви яких пов’язані з РФ та радянським минулим.

Крім того, ми писали, що у столиці пропонують перейменувати Паркову дорогу у Києві на вулицю Дмитра Коцюбайла, більш відомого як "Да Вінчі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #вулиця #перейменування #льотчик
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...