• Головна
  • Правоохоронці у Києві викрили чоловіка, який привласнив кошти іноземних волонтерів, – ФОТО, ВІДЕО
16:57, 1 квітня 2023 р.

Правоохоронці у Києві викрили чоловіка, який привласнив кошти іноземних волонтерів, – ФОТО, ВІДЕО

Правоохоронці у Києві викрили чоловіка, який привласнив кошти іноземних волонтерів, – ФОТО, ВІДЕО

Правоохоронці у Києві викрили та затримали чоловіка, який може бути причетним до привласнення майже 500 тисяч гривень іноземних волонтерів. Зловмисник замовляв військову амуніцію нібито для потреб ЗСУ, а як розрахунок скидав підроблені платіжні квитанції.

Про це повідомляє пресслужба Поліції Києва.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини Києва, Київщини та України.

Зловмисник, представившись волонтером, почав співпрацювати з благодійним фондом, який закупляв для нього іноземну військову амуніцію за собівартістю. Увійшовши в довіру, чоловік збільшив обсяги замовлень, проте замість розрахунку скидав партнерам підроблені платіжні квитанції, не проводивши жодних операцій. Таким чином він ошукав директора асоціації на суму майже пів мільйона гривень, – розповіли в пресслужбі.

Правоохоронці встановили особу зловмисника – ним виявися раніше не судимий 28-річний уродженець Луганської області. Під час обшуків у нього вилучили квитанції, гроші, отримані злочинним шляхом, частину замовленої амуніції, мобільні телефони та інші докази. Також поліцейські знайшли зброю та набої до неї.

Крім того, розповідали про те, що Кіберполіція Києва спільно зі слідчим відділом Дарницького управління поліції викрила злочинну групу, яка, за даними слідства, привласнила понад 10 мільйонів гривень пожертв для постраждалих від війни дітей.

Також розповідали, що у Макарові на Київщині з’явилися шахраї, які збирають кошти для ЗСУ нібито від імені селищної ради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #кримінал #волонтери #кошти #правоохоронці #крадіжка
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...