• Головна
  • Комунальні кінотеатри Києва: які вже відкриті та як працюють
08:31, 17 березня 2023 р.

Комунальні кінотеатри Києва: які вже відкриті та як працюють

Комунальні кінотеатри Києва: які вже відкриті та як працюють

Сьогодні є маса можливостей подивитись улюблені або нові фільми не відвідуючи кінотеатр, наприклад, через стрімінгові сервіси. Це зручно, не потрібно нікуди йти, загорнувшись в теплу ковдру та з чашкою чаю, однак перегляд кінострічок вдома не може дати тих вражень та емоцій, які ми отримуємо у стінах кінозалу. Зручні сидіння, якісний звук, величезний екран, повне занурення у сюжет – це лише частина тих переваг, які отримують відвідувачі кінотеатрів.

Тож в матеріалі розповідаємо про комунальні кінотеатри Києва, в яких ви отримаєте велику кількість переваг – якість картинки та звуку, широкоформатний екран, зручні, досить м'які сидіння, а також можливість піти на кіносеанс з друзями, сім’єю або на побачення.

Комунальні кінотеатри Києва

Комунальні кінотеатри Києва

Звичайно, що вибір фільмів у кінотеатрах зараз не такий великий, як до початку повномасштабної війни. Але в той же час, кожен глядач може собі обрати для перегляду картину будь-якого жанру.

Як працюють кінотеатри під час повітряної тривоги?

У випадку оголошення повітряної тривоги кінотеатр зупиняє поточні сеанси та проводить евакуацію глядачів та працівників з кінотеатру до найближчого укриття. Якщо повітряна тривога триватиме менше 20 хвилин – сеанс буде відновлено.

Перший в нашій добірці – це кінотеатр «Жовтень». Кінотеатр «Жовтень» - один з найстаріших в місті Києві, який відкрився у 1931 році. Зараз це – сучасний шестизальний кінозаклад загальною місткістю 761 місце.

Кінотеатр "Жовтень"

Кінотеатр "Жовтень"

В жовтні 2015 року кінотеатр відкрито після реконструкції і повного оновлення. «Жовтень» посідає особливе місце на культурній мапі столиці України через свою репертуарну політику, що вдало поєднує мейнстрім і авторське, фестивальне кіно. Тут часто проводяться прем’єри, покази мовою оригіналу, творчі зустрічі, глядацькі обговорення. В афіші кінотеатру чільне місце посідають твори українського кіно, а також зарубіжні кіноновинки. Зручне розміщення неподалік від станції метрополітену «Контрактова площі», якісний благоустрій біля кінотеатру робить цей заклад культури привабливим для значної кількості киян та гостей столиці.

Кінотеатр "Жовтень"

Кінотеатр "Жовтень"

Відкрився кінотеатр для відвідувачів 12 травня 2022 року. Графік сеансів на найближчий тиждень можна переглянути на сайті кінотеатру.

Зауважимо, що на період воєнного стану для переселенців квитки в кіно будуть безкоштовними (за наявності довідки ВПО у паперовому вигляді або у додатку «Дія»).

Кінотеатр "Жовтень"

Кінотеатр "Жовтень"

Вартість квитків:від 75 до 200 гривень.

Адреса:вулиця Костянтинівська, 26.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Наступний в нашій добірці – кінокомплекс «Флоренція», який побудований в 1989 році і названий на честь Італійського міста-побратима.Розташований в зручному місці з хорошою транспортною розв'язкою та парковкою.

Кінотеатр "Флоренція"

Кінотеатр "Флоренція"

Глядачам кінотеатру "Флоренція" надається можливість особисто переконатися в перевагах новітньої системи кінопоказу: звуковий Dolby Digital, акустичною JBL, панорамні екранів Perlux, оцінити м'які крісла і приємну атмосферу затишку та комфорту під час перегляду сучасних кінострічок в цифровому і 3D форматах в червоному, синьому, зеленому і малому залах.

Вартість квитків:від 85 до 130 гривень.

Адреса: пр-т. Маяковського, 31.

Кінотеатр «Лейпциг» у Києві було відреставровано у 2005 році і сьогодні він є комунальною власністю міста. Найбільшим залом «Лейпцигу» є «червоний зал» – він може вмістити 538 глядачів. Зал відкрився у 2006 році і радує любителів кіно фільмами у 3D-форматі. У «європейському» («синьому залі») встановлено 216 крісел. Обидва зали обладнані панорамними екранами Perlux, професійною звуковою системою Dolby Digital і акустикою JBL.

Кінотеатр "Лейпциг"

Кінотеатр "Лейпциг"

У залах встановлені комфортабельні крісла, а останні ряди залів обладнані м'якими кріслами та диванами для двох Love Seats.

Перед фасадом кінотеатру є велика автостоянка. «Лейпциг» є єдиним кінотеатром на Борщагівці.

Кінотеатр "Лейпциг"

Кінотеатр "Лейпциг"

Вартість квитків: від 100 до 135 грн.

Адреса: просп. Леся Курбаса, 8.

Після ремонту відкрився оновлений кінотеатр ім. Тараса Шевченка. Як бачимо, стара добра звичка «нести мистецтво в маси», не втратило актуальності і в наші дні, і все більше і більше кінотеатрів, які перебувають на великій відстані від центру отримують нове життя.

Кінотеатр імені Тараса Шевченка

Кінотеатр імені Тараса Шевченка

Здорово, напевно, вийти на прогулянку десь на Виноградарі (районі, прямо скажемо, не дуже облаштованому на предмет наявності громадського транспорту), і пішки пройтися в кіно. Тільки так, щоб не їхати нікуди.І ось він – до болю знайомий однозальний кінотеатр Шевченка, маленький, але затишний, з непоганим баром-рестораном в фойє другого поверху і обов'язковими фільмами першого екрану. Нові зручні крісла, непогано заглушене приміщення, просторі лави, звук JBL, попкорн. І, зрозуміло, прем'єри.

Кінотеатр імені Тараса Шевченка

Кінотеатр імені Тараса Шевченка

Адреса: вул. Вишгородська, 49.

Вартість квитків: від 60 до 100 гривень.

Кінотеатр «Старт» свій початок бере в другій половині минулого століття, коли відкривається в 1971 році, як дитячий кінотеатр. Через три роки він займався обслуговуванням дитячих шкіл і садків, представляючи для маленьких глядачів відповідний репертуар. Після нульових, а конкретно в 2007 році, кінотеатр входить в об'єднання «Кіївкінофільм», яке вирішило створити мережу кінотеатрів дитячого та молодіжного спрямування. Ця подія подарувала «Старту» цілковиту модернізацію як приміщення, глядацької зали, фасаду і фойє будівлі, так і технічного обладнання. Оновлення «Старту» тривало рік і в 2008 році він відкрився.

Кінотеатр "Старт"

Кінотеатр "Старт"

У 2020 році в кінотеатрі проведено капітальний ремонт, у рамках якого відкрито другий кінозал. Також у кінотеатрі є простір для роботи танцювальних гуртів, проведення майстер-класів та освітніх програм для дітей.

Кінотеатр "Старт"

Кінотеатр "Старт"

У репертуарі кінотеатру найкращі новинки вітчизняного та світового кіно – від мультфільмів та казок для дітей до блокбастерів для молоді та кінострічок для сімейного перегляду. Також до вашої уваги історичні фільми, екранізація зарубіжної та української класики, науково-популярні та соціальні стрічки.

Вартість квитків: до 100 гривень.

Адреса: вул. Івана Миколайчука, 15А.

Кінотеатр українського фільму «Ліра» – це найстаріший кінотеатр Києва, історія якого сягає 1913 року. Саме тоді в новозведеному будинку було відкрито сінематограф «Ліра». Історична назва кінотеатру поверталася двічі (бо з 1939 року назву було перейменовано на Ім. Чапаєва) – за німецької окупації та востаннє 2015 року, коли він й одержав статус кінотеатру українського фільму.

Кінотеатр "Ліра"

Кінотеатр "Ліра"

«Ліра» є незвичним камерним простором, фактично єдиним київським однозальником. Тому більшість подій, які відбуваються тут, – це своєрідні кіно-квартирники – зустрічі, обговорення, фестивальні події. І більшість контенту – це безпосередня співпраця команди кінотеатру із українськими та закордонними кінорежисерами, акторами та музикантами.

Вартість квитків: від 70 до 100 гривень.

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40.

Кінотеатр «Факел» розпочав свою роботу 1 лютого 1987 року (розташований на другому поверсі). У 2007 році кінотеатр було реорганізовано та включено до складу Комунального підприємства «Київкінофільм», як окрему філію – «Дитячий спеціалізований кінотеатр «Факел». Уперше, з моменту побудови, в кінотеатрі було проведено капітальний ремонт та повну модернізацію кінозали й технічного обладнання. Встановлено сучасну кіноапаратуру, якісний звук, комфортабельні крісла, відремонтовано фойє. 25 вересня 2008 року відновлений кінотеатр «Факел» розпочав роботу і прийняв перших відвідувачів.На даний час в кінотеатрі «Факел» оновлена сучасна глядацька зала на 80 місць, новий екран, сучасна звукова система Dolby Digital Surround, DVD-програвач із вбудованим декодером Dolby Digital, комфортабельні крісла, затишне фойє.

Кінотеатр "Факел"

Кінотеатр "Факел"

В репертуарі кінотеатру кращі новинки вітчизняного та світового кіно - від мультфільмів та казок для дітей до блокбастерів для молоді та кінострічок для сімейного перегляду. Основною аудиторією кінотеатру є діти та молодь Дарницького району: загальні школи, інтернати, дитячі садочки, технікуми, гімназії. Крім перегляду сучасних фільмів, стрічок для сімейного перегляду, фільмів за шкільною програмою, в кінотеатрі проводиться велика робота зі школярами району з правового виховання, правил дорожнього руху, пропаганди здорового способу життя.

Вартість квитків: від 60 до 90 гривень.

Адреса: пр. Бажана, 3.

Тож, відвідуємо кінотеатри, підтримуємо економіку, кіноіндустрію та отримуємо задоволення. Це завжди гарний привід підняти настрій, зустрітися з друзями чи запросити на побачення кохану людину.

Нагадаємо, раніше ми писали про 11 столичних театрів, які варто відвідати і на це є три причини. Перша це відпочинок. Театр вириває людину з традиційного середовища, в якому вона щоденно знаходиться, а як відомо, зміна діяльності – це одна з форм відпочинку. Другою причиною походу в театр є духовне збагачення, яке отримує людина. Третя причина відвідати театр інтелектуальна, адже осмислення театральної постановки – це філософська робота, наслідком якої є безліч інтерпретацій побаченої вистави.

Також розповідали про 12 найважливіших і найцікавіших музеїв Києва – тих, які просто не можна пропустити. Серед них – музеї художні, історичні й технічні, як традиційні, так і сучасні, з мультимедійними експозиціями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #кінотеатри #квитки #глядачі #афіша #показ #кіно
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...