• Головна
  • У боях за Україну загинув легендарний Дмитро Коцюбайло, відомий як "Да Вінчі"
19:08, 7 березня 2023 р.

У боях за Україну загинув легендарний Дмитро Коцюбайло, відомий як "Да Вінчі"

У боях за Україну загинув легендарний Дмитро Коцюбайло, відомий як "Да Вінчі"

У боях за Україну загинув легендарний воїн Дмитро Коцюбайло, відомий як "Да Вінчі". Свого часу він отримав найвищу державну нагороду – звання Героя України.

Про це повідомив правозахисник Масі Наєм.

"Герой України. Я завжди пишався тим, що знав тебе через інших друзів. І досі пишаюсь, що мав можливість потиснути тобі руку в грудні 2022 року. Я б хотів написати, що "ми помстимось". Але я зараз не воюю. Але знаю наших друзів... вони помстяться. За тебе точно буде помста. ...і я би написав що "співчуття близьким". Але я не уявляю собі, як це пережити. Не уявляю. Проте ми точно завжди будемо поруч", - написав він.

Згодом інформацію про загибель воїна підтвердив і президент України Володимир Зеленський.

"Сьогодні в бою загинув «Да Вінчі», герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну. Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України", - сказав президент Володимир Зеленський.

На початку грудня 2021 року Дмитро Коцюбайло (позивний Да Вінчі) отримав з рук президента Володимира Зеленського найвищу державну нагороду – звання Героя України.

Військовий долучився до сил опору російському вторгненню ще у 2014-му, коли йому було 18 років. Коцюбайло є першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання героя.

Раніше ми розповідали, що у Києві попрощалися з двома героями-льотчиками

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьгодні #Да Вінчі #загинув Дмитро Коцюбайло
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...