• Головна
  • У Shambala Wellness Club – за здоров’ям: чому варто відвідати єдиний в Україні аюрведичний комплекс під Києвом
Новини компаній
17:00, 15 лютого 2023 р.

У Shambala Wellness Club – за здоров’ям: чому варто відвідати єдиний в Україні аюрведичний комплекс під Києвом

Новини компаній

З початком повномасштабної війни ми всі живемо у постійному страху та стресі. За дітей, коханих, батьків, друзів. Але часто, турбуючись про інших, ми забуваємо про самих себе. Забуваємо знайти час на відпочинок, зрозуміти власні потреби, прислухатися до своїх емоцій та тіла.

Хтось вважає, що відпочинок не на часі, але важливо зрозуміти: турбота про себе - це не егоїзм, а справа психоемоційного і фізичного виживання.

Саме тому, під час емоційного виснаження, смутку та тривожності, так важливо потурбуватися про відновлення своєї фізичної та ресурсної активності.

В селі Рожни на Київщині є Shambala Wellness Club - райський куточок для оздоровлення, відновлення життєвого та психоемоційного балансу.

Редакція 44.ua розповість, чому його варто відвідати.

Тут живе душевна гармонія

У Shambala Wellness Club – за здоров’ям: чому варто відвідати єдиний в Україні аюрведичний комплекс під Києвом, фото-1

Shambala Wellness Club — це один із найбільших у Східній Європі проєктів та перший аюрведичний стаціонар в Україні, в якому велику увагу приділяють розвитку культури аюрведи та здорового способу життя. Він розташований за 30 км від Києва в тихому, екологічно чистому місці в с. Рожни. Спа, йога, аюрведична кухня, трав’яні чаї, медитативна музика, ароматні ефірні олії - тут є все для регенерації, перезавантаження, відновлення ментального та фізичного здоров’я. В комплексі настільки тихо та спокійно, що можна легко "випасти" з реальності. Рука не тягнеться до гаджетів, аби дізнатися останні новини. Відчуття, ніби потрапляєш в інший вимір, де є лише ти, твоє тіло і життя в моменті тут і зараз. Комплекс можна відвідувати з дітьми, але за умови, якщо їм виповнилося 10 років.

Є генератор, власна свердловина та Starlink

В основі унікальної оздоровчої концепції центру - філософія стародавньої індійської медицини аюрведи, безпечні методи очищення організму, wellness-підхід та сучасні тренди в харчуванні. Клуб спеціалізується на двох напрямках: аюрведичне оздоровлення, адаптоване під європейські стандарти, і комплексний SPA-відпочинок.

Для гостей тут пропонують 40 сучасних номерів, також є конференц-зали для проведення бізнес-зустрічей.

На території SPA-зони розташовані басейн із протитечією та гідромасажем, хамам, фінська сауна з панорамними вікнами на паркову зону, циркулярний душ, соляна кімната з іонізованим повітрям та кольоротерапією.

Повний комфорт довершують генератор та власна свердловина та Starlink. А в разі повітряної тривоги можна спуститися в комфортабельні підвальні приміщення з ремонтом, вентиляцією та опаленням.

До речі, воду в Shambala Wellness Club можна пити просто з-під крана, адже її видобувають із власної артезіанської свердловини, глибиною 100 метрів. Вона проходить механічне, хімічне та іонізаційне очищення. А ще в Shambala структурують воду класичною музикою, адже вірять, що це позитивно впливає на організм людини.

Що таке аюрведа та в чому її сила

З санскриту слово «аюрведа» перекладають як «наука про життя» або «знання тривалістю у життя», оскільки в Індії, на батьківщині цього вчення, вважають, що й цілого життя мало, аби опанувати усі премудрості аюрведи. Найкращі лікарі-аюрведисти уміють порередити практично всі хвороби.

Аюрведа лікує не хворобу, а людину.

Це є основою концепції Shambala Wellness Club. Оздоровлення досягається шляхом використання внутрішніх ресурсів організму у поєднанні з впливом цілющих трав і олій, а також заняттями йогою, дихальними практиками та медитацією. Також, для повернення до балансу, гостям пропонують індивідуальні та детальні рекомендації щодо способу життя: харчування та пиття, режиму роботи та відпочинку, фізичної активності.

Згідно з аюрведою, все у світі складається з п’яти основних елементів, якими є повітря, ефір, земля, вогонь та вода. У людському тілі вони виявляються як три фундаментальні життєві сили чи доші. Це Вата (ефір та повітря), Пітта (вогонь та вода), Капха (вода та земля). Вони керують усіма біологічними, психологічними та фізіологічними функціями людського організму. Згідно з аюрведою, здоров’я людини полягає в рівновазі між цими трьома дошами. І, оскільки у кожної людини співвідношення трьох дош різне, аюрведичне вчення передбачає індивідуальний підхід до кожної людини і говорить про її унікальність.

Чому аюрведа корисна під час війни та кризи?

Зменшення рівня стресу: Тривога, занепокоєння, депресії - наші постійні супутники під час війни. Аюрведичні практики, такі як йога, медитація та масажі зменшують стрес, сприяють розслабленню та якнайкраще допомагають людям впоратися з труднощами, з якими вони стикаються під час війни.

Зміцнення імунітету: Здорове харчування та лікувальні трави допомагають зміцнити імунітет

Емоційна підтримка: Під час війни та кризи люди часто почуваються ізольованими та самотніми. Практики аюрведи сприятливо впливають на емоційний стан людей, допомагаючи їм набути почуття миру та спокою.

Заохочення турботи про себе: Аюрведа вчить піклуватися про себе, адже постійна практика турботи про себе позитивно впливає на фізичне та емоційне благополуччя та може допомогти в разі обмеженого доступу до медичної допомоги.

Які програми можна пройти в комплексі?

У Shambala Wellness Club – за здоров’ям: чому варто відвідати єдиний в Україні аюрведичний комплекс під Києвом, фото-2

Основною оздоровчою програмною лінійкою в Shambala Wellness Club є «Аюрведа» — низка оздоровчих детокс-програм, які тривають від 10 днів.

До лінійки «Аюрведа» входять програми:

  • панчакарма (традиційне індійське глибоке очищення організму);
  • відновлення опорно-рухового апарату;
  • нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту;
  • комплексна підготовка до вагітності;
  • аюрведична корекція ваги (14 днів).

В результаті проведеної панчакарми організм очиститься від токсинів, відновиться і зміцниться імунітет, покращиться робота кишково-шлункового тракту (КШТ) та засвоєння цінних мікроелементів. Загальний психоемоційний стан буде більш стабільним та гармонійним.

Щоденні програми включають проходження таких аюрведичних процедур, як:

  • абх’янгам — м’який олійний аюрведичний масаж;
  • удвартанам — масаж із використанням порошків із трав та спецій;
  • широдхара — процедура, в процесі якої тепла олія тонкою цівкою ллється на лоб, розслабляючи та тонізуючи центральну нервову систему;
  • патра потлі — масаж мішечками з травами в олії.

Плануючи long weekend, щоб поєднати приємне з корисним, можна звернути увагу на програми лінійки Wellness. Вони націлені на очищення, оновлення та омолодження організму й розраховані на три, чотири або сім днів відпочинку.

Серед програм:

  • detox
  • detox + antistress
  • relax
  • anti-age
  • beauty.

SPA-відпочинок

У Shambala Wellness Club – за здоров’ям: чому варто відвідати єдиний в Україні аюрведичний комплекс під Києвом, фото-3

Також варто звернути увагу на SPA, адже фахівці комплексу створили 11 унікальних SPA-пакетів. Наприклад, «Антистрес», що включає аутентичний індійський масаж всього тіла, стоп та голови. До пакета «Традиції Сходу» входить кокосовий скраб та обгортання з німу. Для того, щоб спробувати на собі аюрведичні терапії, Shambala пропонує програми SPA day, Wellness day, Ayurvedic weekend та SPA weekend.

За бажанням провести день у SPA-зоні, варто звернути увагу на пакет Welcome Pool & SPA, який дозволить протягом усього дня користуватися інфраструктурою комплексу.

Родзинка комплексу - аюрведична кухня

У Shambala Wellness Club – за здоров’ям: чому варто відвідати єдиний в Україні аюрведичний комплекс під Києвом, фото-4

Суть аюрведи в тому, щоб допомогти розібратися людині зі своїми внутрішніми енергіями, скорегувати їх взаємодію між собою. Аюрведична кухня, як компонент системи аюрведи, покликана навчити людину правильно харчуватися. Адже з позицій аюрведи, неправильне харчування спричиняє захворювання, натомість людині, яка правильно харчується, ліки не потрібні: крім поживних речовин їжа дає енергію.

Так, під час перебування у Shambala Wellness Club гостям пропонують два види меню:

  • Аюрведичне комплексне меню з незвичайною подачею страв. На одній тарілці розміщують одразу шість смаків: солодкий, солоний, терпкий, гіркий, гострий і кислий. У Shambala вважають, що такий підхід цілюще впливає на ментальний і фізичний стани та дозволяє збалансувати всі процеси в організмі. Кожну страву готують з екологічно чистих продуктів.
  • Авторське меню A la carte. Воно включає великий вибір вегетаріанських, безглютенових і безлактозних страв, а також свіжі салати, корисні закуски та десерти.

Піклуйтесь про себе, адже це допомагає нам побудувати внутрішній стрижень і вистояти навіть у найскладніші часи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...