• Головна
  • Перетворили зброю на мистецтво: у Києві відкрилась незвичайна виставка, – ФОТО
13:08, 12 лютого 2023 р.

Перетворили зброю на мистецтво: у Києві відкрилась незвичайна виставка, – ФОТО

Перетворили зброю на мистецтво: у Києві відкрилась незвичайна виставка, – ФОТО

У Києві відкрилась незвичайна мистецька виставка. Її експонати – це гільзи, буржуйки, ящики від снарядів, двигуни від ракет та багато інших воєнних артефактів. Вони розписані 15 різними видами розпису: петриківським, київським, полтавським, яворівським, семчаківським, кримсько-татарським та іншими.

Про це повідомляється на сторінці Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації у Facebook.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Скоріше долучайтесь та читайте.

Серед експонатів – тубус ПЗРК «Ігла», з якої збили смертоносну крилату ракету ворога 29 грудня з даху київського будинку, гільзи з-під українського снаряду незламних оборонців Бахмуту, ракета «Ураган», яка летіла нищити мешканців Святогірська.

Кожна артилерійська гільза закарбувала свою трагедію війни, які переживають міста Бахмут, Маріуполь, Харків, Херсон, Суми, Лисичанськ. Бійці збирали їх для художників по всьому фронту. Окрім розмальованих речей з війни, виставка дивує кількома десятками унікальних патріотичних арт-плакатів з елементами декоративних розписів – йдеться в повідомленні.

Усі експонати тут приурочені боротьбі за нашу ідентичність, нашу культуру, наше майбутнє.

Від початку повномасштабного вторгнення війна змінила не лише людей, вона змінила й українську творчість. Вона стала такою, якою її втілили у життя 28 майстрів цієї виставки.

Окремою родзинкою є ляльки–мотанки. Кожна зі своєю особистою історією про пережите. Як зазначають організатори виставки – усі роботи згодом підуть на аукціон.

Лише одна лялька мотанка, яка вже стала оберегом експозиції – не продаватиметься. Це лялька – волонтерка. Вона уособлює мету експозиції. Адже усі зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ та для сімей загиблих героїв.

Виставка працюватиме до 25 лютого у Мистецькій галереї бібліотеки ім. Миколи Руденка.

Ми раніше писали, що на залізничному вокзалі столиці представили виставку «Київ – незламне серце Європи».На фотографіях зображено життя мешканців Києва та приміських містечок в умовах російської агресії.

Крім того, повідомляли про те, що у Києві на Михайлівській площі відкрили міжнародну фотовиставку «Варшава – Маріуполь – міста руїн, міста боротьби, міста надії».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #виставка #зброя #волонтери #гільзи #експонати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...