• Головна
  • У Києві нарощують протиповітряну оборону на випадок повторних атак росіян
13:01, 9 лютого 2023 р.

У Києві нарощують протиповітряну оборону на випадок повторних атак росіян

У Києві нарощують протиповітряну оборону на випадок повторних атак росіян

У підрозділах угруповання сил та засобів оборони Києва створюють мобільні вогневі групи. Це необхідно на випадок повторних повітряних атак росіян.

Про це повідомляє заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк.

Він розповів, що наразі підготовлені екіпажі на легкових автомобілях підвищеної прохідності — озброєні великокаліберними кулеметами та оснащені тепловізійними прицілами, а також іншими приладами виявлення цілей і лазерного цілевказання. Мобільна вогнева група може знищувати не лише шахеди, а й крилаті ракети та інші повітряні цілі.

Вогневі позиції для мобільних груп визначені так, щоб екіпаж якнайшвидше прибув на місце. Підготовка самого екіпажу до бою займає не більше однієї хвилини. Кількість мобільних груп у складі угруповання постійно збільшується. Також ведеться робота задля покращення їх технічного оснащення, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, головне управління розвідки Міністерства оборони прогнозує військове загострення на Донбасі через новий наступ загарбників, активізація бойових дій росіян на інших напрямках можлива з метою відволікання сил захисників.

Про це повідомив представник головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону

"Загострення буде. Головна мета, це, власне, Схід і Донбас. Інші напрямки так само можуть бути уражені, але мова йде переважно, скажімо, про відволікання, відтягування українських сил і засобів", - сказав він.

За попередніми даними розвідки, російський диктатор поставив перед своїм керівництвом ультиматум — вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей до кінця березня.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьгодні #посилення оборони Києва #Павлюк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...