• Головна
  • Серед мешканців Києва значно впав попит на відвідування ТРЦ
17:43, 1 лютого 2023 р.

Серед мешканців Києва значно впав попит на відвідування ТРЦ

Серед мешканців Києва значно впав попит на відвідування ТРЦ

У Києві значно знизилась відвідуваність у торговельних центрах. Для порівняння кількість відвідувачів знизилась із 506 осіб на 1000 кв. м на початку 2022 року до 362 осіб на початку 2023 року.

Про це пише «Інтерфакс-Україна» із посиланням на дані Української торгової гільдії.

Ще більше важливих та актуальних новин на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте.

За словами голови УТГ Євгенії Локтіонової, результати першого кварталу на початку війни показали найбільше падіння, впавши до історичного мінімуму – 291 особа.

З витисненням ворожих військ з території Київської області, що повернуло мешканців до столиці та призвело до відкриття торговельних центрів, кількість відвідувачів поступово почала відновлюватися, досягнувши 362 осіб на початку 2023 року.

Євгенія Локтіонова зазначає, що ТРЦ окружного формату, серед яких багато великих міжнародних універмагів (Inditex, M&S, GAP, IKEA), показали більшу стійкість у відвідуваності (496 осіб на початок 2023 року) проти регіональних об'єктів (274 осіб). За експертною оцінкою УТГ, найменші коливання у відвідуваності демонструють центри районного формату, де зосереджені товари та послуги повсякденного попиту. За словами Локтіонової, післявоєнний спад відвідуваності особливо відчується в морально застарілих, непопулярних і незручно розташованих об'єктах.

Нагадаємо, ми розповідали раніше, що у ТРЦ River Mall відкрили великий безплатний коворкінг та пункт незламності, повідомив співвласник мережі кінотеатрів «Планета кіно» та IT-компанії IWIS Дмитро Деркач.

Також повідомляли про те, що у випадку, якщо рф знову завдасть ракетних ударів по критичній інфраструктурі, внаслідок чого станеться блекаут, то в Києві продовжуватимуть працювати окремі магазини, ринки, супермаркети та торговельні центри.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #ТРЦ #торговельні центри #відвідувачі #статистика
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...