• Головна
  • Під виглядом добробатів тероризували столичних підприємців: СБУ затримала банду
17:15, 1 лютого 2023 р.

Під виглядом добробатів тероризували столичних підприємців: СБУ затримала банду

Під виглядом добробатів тероризували столичних підприємців: СБУ затримала банду

Служба безпеки нейтралізувала транснаціональну злочинну організацію, яка тероризувала і залякувала мешканців столичного регіону, та затримала її організаторів.

Про цеповідомили в СБУ.

У Києві зловмисники діяли під виглядом двох добровольчих формувань. За даними слідства, вони систематично вимагали гроші з місцевих підприємців, а в разі відмови – застосовували психологічний тиск, насилля, знищували майно та погрожували фізичною розправою.

Зафіксовано понад 10 епізодів підпалу автомобілів та об’єктів нерухомості потерпілих, а також нанесення їм тяжких тілесних ушкоджень із застосуванням зброї. Отримані гроші зловмисники спрямовували до так званого «общака», який на момент обшуку становив 354 тис. доларів США.

Слідство встановило, що угруповання очолював кримінальний авторитет на прізвисько «Лєший». Він був причетний до численних рейдерських захоплень столичних підприємств. Також серед організаторів банди були двоє російських громадян – вихідців із Північного Кавказу.

Один із них перебуває під санкціями РНБО. В СБУ наголошують, що їхня діяльність могла призвести до дестабілізації криміногенної ситуації в столичному регіоні в інтересах країни агресора.

Співробітники СБУ затримали «Лєшого», двох росіян і ще трьох активних учасників злочинної організації під час «вибивання» ними 80 тис. доларів США з місцевого підприємця.

Під час обшуків за місцями перебування фігурантів правоохоронці виявили речові докази злочинної діяльності. На даний час шести учасникам злочинної організації повідомлено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми розповідали, що ДБР у Києві проводить обшуки у податковій: керівництво підозрюють у привласненні 45 млрд гривень

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьгодні #СБУ #підприємці #злочинна організація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...