• Головна
  • 75-80% руїн можна переробити: на Київщині зведуть квартал з будівельного сміття зруйнованих будинків, – ВІДЕО
12:26, 31 січня 2023 р.

75-80% руїн можна переробити: на Київщині зведуть квартал з будівельного сміття зруйнованих будинків, – ВІДЕО

75-80% руїн можна переробити: на Київщині зведуть квартал з будівельного сміття зруйнованих будинків, – ВІДЕО

Відновити цілий квартал у Гостомелі на Київщині після навали рашистів вирішила французька компанія. На це уряд Франції виділив кошти, а будівельники вже зносять понівечені війною багатоповерхівки, щоб на їх місці з'явилися нові. А побудують їх із переробленого матеріалу, який вже сортують з-під руїн.

Про це йдеться в сюжеті 5-го каналу.

Будівельники розбирають завали, щоби на місці руїн збудувати новий будинок для тих, хто його втратив. Без даху над головою шістдесят родин залишилися ще на початку великої війни. Олег живе у Гостомелі вже сорок років, але тепер про мирне життя згадує тільки зі сльозами на очах.

Ще більше важливих та актуальних новин на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте!

Все втрачено: квартири, гаражі, все, що, як у фільмі казали: «Нажито непосильною працею». Роками все це збиралося. Хотілося вже, щоб з віком і в дітей все було, – каже житель Гостомеля Олег Псалом.

Житло втратив і його друг Олександр Мазай, який жив у сусідній багатоповерхівці. Перший снаряд розірвався просто в будинку.

Два інші прильоти були, коли будинок спаленим був. І він почав сипатися. На місці моєї квартири вирва була. Ну, панорамне вікно велике, – розповів житель Гостомеля Олександр Мазай.

А здійснити мрію Олександра та інших мешканців про відновлення житла допоможе французька компанія, яка взялася за відбудову понад десяти будинків у Гостомелі. Гроші на це дає уряд Франції.

Ми демонтуємо шість житлових будинків, які постраждали і не придатні до ремонту. Звісно, це не буде щось на кшталт маленького містечка. Це просто буде місце, де приємно жити. Всі проєкти та будівлі відповідатимуть європейським архітектурним нормам, – запевнив засновник компанії NEOECO Крістоф Дебофф.

Нові будинки в Гостомелі побудують із матеріалу, який відсортують із залишків споруд. Раніше зразки відправляли на експертизу, яка показала, що 75% руїн можна переробити.

Більшість матеріалів, які ми отримуємо в результаті демонтажу, ми не утилізуємо, не вивозимо, а переробляємо відповідним чином. Що дає можливість використовувати їх у подальшому будівництві, – підсумував Крістоф Дебофф.

Компанія вірить, що перший будинок зведуть уже наприкінці цього року і українці зможуть повернутися додому. 

Як ми писали раніше, власники готелів, ресторанів та інших закладів туристичного призначення Києва, які зазнали пошкоджень через збройну агресію рф, можуть отримати кошти на відновлення.

Також розповідали про те, що у Києві завершили роботи з відновлення 11 із 17 житлових багатоповерхових будинків, які минулого року зазнали найбільших пошкоджень внаслідок російських обстрілів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #всі новини #Гостомель
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...