• Головна
  • Чи правда, що електронні сигарети – більш безпечна альтернатива тютюновим виробам?
Новини компаній
11:00, 30 січня 2023 р.

Чи правда, що електронні сигарети – більш безпечна альтернатива тютюновим виробам?

Новини компаній

Все частіше на українських вулицях ми з вами можемо бачити, як багато людей видихають пар, використовуючи для цього спеціальні пристрої, які називаються електронні сигарети. Згаданий факт є кращим свідченням широкої популярності та поширеності культури вейпінгу, причому серед справді величезної кількості сучасних людей. Своєю чергою ця висока затребуваність активно породжує суперечки щодо того, безпечний вейпінг чи все ж таки ні.

У той час як прихильники культури вейпу твердять про його повну безпеку для організму, особливо на відміну від тютюнових виробів, є й ті, хто категорично проти куріння електронних сигарет, адже вони нібито куди небезпечніші. Яка з цих думок відповідає дійсності? Кому вірити, а кому не варто, пропонуємо вам розібратися разом із нами. Впевнені в тому, що цей матеріал для вас буде цікавим і корисним, тому знайдіть кілька хвилин для знайомства з ним.

Безпечна альтернатива тютюновим виробам – електронні сигарети. Чи це насправді так?

Чи правда, що електронні сигарети – більш безпечна альтернатива тютюновим виробам?, фото-1

У мережі інтернет сьогодні доступно багато інформації про користь і шкоду куріння електронних сигарет. Поки одні вважають за краще керуватися інформацією щодо безпеки куріння, інші активно пропагують інформацію про шкоду культури вейпінгу. В обох випадках важливо пам'ятати про те, що довіряти важливо і потрібно лише перевіреним та достовірним джерелам. Наприклад, до переліку таких надійних і вартих уваги джерел можна беззастережно віднести Міністерство охорони здоров'я та соціального забезпечення Великобританії.

У той час як на території України вже протягом не одного року дискутують про вірне вибудовування законів з податками для всіх курців, які надають перевагу таким сучасним технологіям як електронні сигарети, вейпи та системи нагрівання тютюну, у Великобританії, згідно з останніми звітами за 2022 рік https://www.gov.uk/government/publications/nicotine-vaping-in-england-2022-evidence-update/nicotine-vaping-in-england-2022-evidence-update-summary, вибрали та затвердили з цього питання свій власний Національний курс.

З моменту своєї першої появи й потім з початком повсюдного масового поширення, електронні сигарети різними способами багато хто намагався демонізувати. Певного часу було й таке, що електронні сигарети називали альтернативою, що навіть шкідливіша, ніж звичайні сигарети. Багато хто й надалі продовжував би так думати, але, на щастя, Міністерство охорони здоров'я та соціального забезпечення Великобританії вирішило з метою раз та назавжди розвіяти всі ці домисли, виступити із заявою. Згідно з нею, електронні сигарети – це набагато безпечніший варіант куріння, ніж ті самі сигарети з тютюном.

Щоправда, в той же момент тут заявили, що вейпінг – це все ще не абсолютно безпечна альтернатива. Про що ми зараз говоримо? Річ у тім, що електронні сигарети можуть завдати істотної шкоди здоров'ю людини, а саме якщо їх використовують:

  • жінки у положенні;
  • люди, які раніше ніколи не пробували курити (якщо хтось ніколи у своєму житті не курив тютюнові сигарети, електронні сигарети йому теж пробувати нема чого);
  • діти, які не досягли 18 років;
  • люди, які страждають від серцево-судинних захворювань, астми та ін.

Ще кілька цікавих моментів про Великобританію та антитютюнову політику з підтримкою електронних цигарок

Чи правда, що електронні сигарети – більш безпечна альтернатива тютюновим виробам?, фото-2

Великобританія – країна, яку можна вважати однією з тих, де сьогодні діють практично найжорсткіші антитютюнові закони. Свого часу ще 2007-го року ця країна першою серед інших країн світу оголосила заборону куріння в низці публічних місць, а саме в кафетеріях з ресторанами. Плюс до цього по всій країні з аеропортів прибрали спеціально відведені для курців приміщення.

Через 9 років (вже 2016-го), тут почали реалізувати всі цигарки в пачках, пофарбованих у болотяний колір, що на них більша частина площі відводилася саме попередженню про шкоду процесу куріння. І це ще не все оскільки щороку в цій країні вартість однієї такої пачки цигарок постійно зростає в межах 30-80%. Наприклад, середня вартість пачки цигарок дорівнювала 10-15 фунтів, що за курсом на 26 серпня 2021 року було приблизно 360 гривень.

Водночас минулого року тут оголосили соціальну підтримку електронним сигаретам з іншими альтернативами курінню тютюнових сигарет. Пов'язують це з тим, що місцевим Міністерством охорони здоров'я отримано цілу низку вагомих та незаперечних доказів на підтримку того, що електронні сигарети, які так популярні в наші дні, – це безпечніша альтернатива сигаретам з тютюном. Перехід курців на ці девайси дозволить суттєво зменшити кількість випадків, що пов'язані зі смертністю від такого захворювання, як рак легень. А ще перехід на електронні сигарети також обов'язково спричинить:

  • підвищення рівня здоров'я у громадськості, що допоможе значно знизити на систему охорони здоров'я навантаження;
  • на організм людини, що курить, і всіх оточуючих її людей, надаватиметься набагато менша шкода в порівнянні зі шкодою куріння звичайних сигарет, де є табак;
  • завдяки електронкам з часом курці зможуть взагалі відмовитися від процесу куріння причому в будь-якому вигляді.

Чи є в Україні якісні електронні сигарети?

На українському ринку охочі можуть знайти для себе безліч місць, де продаються такі популярні сьогодні електронні сигарети. Але для отримання повного комплексу послуг, спрямованих на електронні сигарети, необхідно звертати увагу виключно на перевірені та надійні місця продажу.

Якщо ви є затятим курцем тютюнових виробів, правда мрієте нарешті раз та назавжди відмовитися від цього небезпечного для вас захоплення, чому б ближче не познайомитися з https://sigalend.prom.ua/? Це офіційний інтернет-сайт сучасного українського магазину електронних сигарет «SigaLend», який постачає високоякісні та такі, що пройшли перевірку:

  • підсистеми;
  • оригінальні електронні сигарети;
  • різні набори для рідин;
  • ароматизатори та інші товари для вейпінгу.

Оскільки магазин «SigaLend» орієнтований на своїх покупців, тут щодня роблять все від себе залежне, щоб гарантувати безперервні поставки українським споживачам найсучасніших девайсів з актуальними рідинами для вейпу. Робиться це з метою того, аби охочі могли придбати все, що їм буде необхідно, а також насолодитися гарним сервісом та чудовим асортиментом. «SigaLend» – синонім відмінного сервісу, найвищої якості та тільки оригінальної продукції. А ще це відповідальні та професійні продавці, які не залучають до процесу куріння людей, які раніше ніколи не курили. Компанія ні в якому разі не займається продажем продукції неповнолітнім та дітям.

Якщо ви раніше курили сигарети з тютюном і зараз хотіли б відмовитися від них, бажано комфортно і якомога м'якше для себе, щоб тим самим отримувати менше шкоди від процесу куріння, робіть це з допомогою вейпу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...