• Головна
  • Перші «кіборги»: у Києві вшанували пам’ять Героїв Крут, – ФОТО
13:29, 29 січня 2023 р.

Перші «кіборги»: у Києві вшанували пам’ять Героїв Крут, – ФОТО

Перші «кіборги»: у Києві вшанували пам’ять Героїв Крут, – ФОТО

29 січня Україна вшановує 105-ту річницю бою під Крутами. Це день пам'яті студентів-добровольців, які ціною власного життя зупинили більшовицький наступ на Київ у 1918 році. На Аскольдовій могилі відбулося покладання квітів із нагоди вшанування пам’яті Героїв.

Про це йдеться у повідомленні Київської міської військової адміністрації (КМВА) та Київської міської адміністрації (КМДА).

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте.

Як зазначив начальник КМВА Сергій Попко, історія повторюється знову. Так само взимку, але вже 2022 року, київські студенти взяли до рук автомати, записалися в Територіальну оборону, вступили до лав ЗСУ. Вони як Герої Крут стали боронити від московитів свободу своєї держави.

Сьогодні нам вдалося відстояти Київ. Але боротьба за незалежність України триває. Ми маємо пам’ятати уроки історії. Пам’ятати тих, хто писав цю історію власною кров’ю. І робити правильні висновки, не допустити помилок аби не втратити свою державу, – наголосив очільник КМВА.

На Аскольдовій могилі відбулося покладання квітів із нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут. Участь у заході взяли заступниця голови КМДА Марина Хонда, директор Департаменту суспільних комунікацій, керівництво Печерської РДА, ветерани російсько-української війни, громадські активісти.

Герої Крут назавжди будуть символом незламності нашого народу, і вони – одні із тих, хто надихає наших бійців тримати оборону у сучасній російсько-українській війні. Їхній подвиг повинен закарбуватися у пам’яті кожного українця та ніколи не може бути забутим, – зазначила Марина Хонда.

Нагадаємо, ми писали раніше про те, що 14 жовтня 2022 міський голова Києва Віталій Кличко в День захисників і захисниць України поклав квіти до Стіни пам’ яті біля Михайлівського Золотоверхого собору та зустрівся з дружинами і матерями полеглих воїнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #Герої Крут #вшанування #КМДА #квіти #пам‘ять #воїни #захисники #КМВА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...