• Головна
  • У Києві інспектори виявили близько 6000 самовільно розміщених МАФів
15:39, 12 січня 2023 р.

У Києві інспектори виявили близько 6000 самовільно розміщених МАФів

У Києві інспектори виявили близько 6000 самовільно розміщених МАФів

За 2022 рік інспектори з благоустрою виписали понад 38 000 приписів за порушення Правил благоустрою міста Києва.

Про це пише КМДА з покликанням на директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

Ще більше важливих та актуальних новин на нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва - 44.ua". Долучайтесь та читайте, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

Серед найпоширеніших порушень - незаконне встановлення тимчасових споруд (МАФів), несвоєчасне вивезення побутового та будівельного сміття, несанкціоновані та незаплановані розриття землі, несвоєчасне відновлення благоустрою територій після проведення ремонтних та аварійних робіт.

За словами Ткаченка, 2022 рік був особливо складним у зв'язку з вступом деяких працівників Департаменту до Тероборони та Збройних Сил України. З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну можливості працівників значно скоротилися, і їм довелося пристосовуватися до умов, спричинених війною.

Найпоширенішим порушенням протягом року було самовільне встановлення МАФів, яких було зафіксовано близько 6 000. Було виявлено великий об'єм неприбраного сміття та виписано понад 5,5 тисяч приписів за дане правопорушення.

Щозими інспектори ретельно перевіряють стан розчищення доріг від снігу та ожеледиці, адже від цього залежить безпека пішоходів та водіїв. Відповідальність за утримання в належному стані балансових територій несуть балансоутримувачі всіх форм власності. Минулого року за несвоєчасне прибирання снігу було видано понад 5 000 приписів.

Нагадаємо, ми повідомляли, що мешканців Києва просять повідомляти комунальні служби, якщо біля їх будинків та не тільки вони виявили купи великогабаритного сміття, зокрема, старі меблі, двері та вікна, килими, лінолеум тощо.

Окрім ттго, писали раніше про те, що у Києві продовжують збирати та утилізувати старі автомобільні шини, яких у місті величезна кількість. Їх знов і знов збирають з вулиць, дворів та околиць міста й здають на утилізацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #сміття #благоустрій #МАФи #КМДА #інспектори #приписи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...