• Головна
  • З чого складається ортопедичний матрац - склад та особливості конструкції
Новини компаній
18:00, 9 січня 2023 р.

З чого складається ортопедичний матрац - склад та особливості конструкції

Новини компаній

Технології не стоять на місці, сьогодні виробники пропонують ортопедичні матраци, які забезпечать вам максимальний комфорт. Ви з легкістю зможете купити матрац в Полтаві з швидкою доставкою не витрачаючи багато часу. Перед покупкою потрібно розібратися, з чого він складається і як вибрати найкращий для себе. 

З чого складається ортопедичний матрац - склад та особливості конструкції, фото-1

Основні складові: 

  1. Чохол — може бути натуральним або штучним, часто виробники використовують змішаний склад, це забезпечує хорошу зносостійкість і гігроскопічність. Зверніть увагу на глибину прошивки чохла, додаткових шарів бавовни та вовни, які створюють комфортний мікроклімат під час сну взимку та влітку. Змійка по периметру, зробить догляд за ним набагато простіше, хоч і збільшить вартість матраца.
  2. Наповнювач — це шари, які забезпечують необхідну жорсткість і є основою матраца. Це можуть бути натуральні або штучні складові, такі як латекс, пінополіуретан, кокосова койра, повсть, піна з ефектом пам'яті. Найбільш бюджетний з перерахованих вище - повсть і пінополіуретан, хоча зустрічаються різновиди піни, яка за властивостями не поступається натуральному латексу, а часто має ряд переваг. 

Якщо ви хочете матрац жорсткий, вибирайте як наповнювач кокосову койру. Вона надає виробам ортопедичних властивостей за рахунок правильної підтримки тіла людини.

З чого складається ортопедичний матрац - склад та особливості конструкції, фото-2

Особливості пружинних та безпружинних матраців 

Всі матраци поділяються на пружинні і безпружинні, найчастіше питання покупців, яке з них краще. Однозначної відповіді немає, обидва види мають свої позитивні сторони та недоліки. 

Безпружинні, складаються повністю з настилів: латексу, піни, койри, повсті. Це може бути цілісний блок матеріалу або комбінація кількох. Найчастіше основу становить цілісний блок пінополіуритану з доповненням кокосової койри або латексу, піни меморі. Це дозволяє зробити доступніші за ціною вироби, ніж цільний блок натурального латексу або дорогої ортопедичної піни. 

Пружинні матраци у своїй основі мають пружинний блок, який доповнюють матеріали настилу. Залежно від виду пружинного блоку та наповнювача, залежить якість та ортопедичні властивості обраної моделі.

З чого складається сучасний пружинний матрац

Пружинний матрац залежно від виду блоку буває залежною та незалежною системою пружин.

Залежний пружинний блок (Бонель) використовують у недорогих матрацах. Через те, що кожна пружина пов'язана з сусідньою, при точковому натисканні виходить ефект гамака, особливо це не комфортно в двоспальних моделях, коли сплячий з меншою вагою може скочуватися до сплячого з великою вагою. Щоб уникнути такого ефекту, краще придбати два односпальні матраци для вашого ліжка.

Незалежний пружинний блок, у якому кожна пружинка, має свою комірку і при натисканні інерційно не торкається сусідніх. Вироби з таким блоком ортопедичні, до того ж багато хто з них зональний. Виробники подбали, і пропонують моделі з декількома зонами жорсткості, окремо для голови, попереку, плечей, ступнів, це дозволить отримати ще більше розслаблення під час сну.

Вибираючи наповнювач, також зверніть увагу на жорсткість, вагове навантаження, гнучкість матеріалів, додаткові опції, які покращать ваш сон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...