• Головна
  • Вибір системи ГБО: монобрендовий комплект чи «бутерброд»?
Новини компаній
11:00, 4 січня 2023 р.

Вибір системи ГБО: монобрендовий комплект чи «бутерброд»?

Новини компаній
Вибір системи ГБО: монобрендовий комплект чи «бутерброд»?, фото-1

Один із найефективніших методів знизити витрати на утримання автомобіля — встановити ГБО. Газ з точки зору вартості — паливо стабільніше та економічніше. До того ж, використання газобалонної системи надає автовласнику чимало інших переваг. Наприклад, якщо використовувати газове обладнання 4 покоління MRC — бренду, який є одним із світових лідерів сегменту, то вдасться уповільнити знос двигуна та підвищити його ресурс, збільшити автономний пробіг та зменшити забруднення навколишнього середовища.

Втім, досвідчені водії не потребують тривалих розповідей про переваги газобалонних систем. А ось що реально цікавить багатьох автовласників, так це те, який варіант вибрати: готовий комплект ГБО MRC чи іншого популярного бренду або ж самостійно зібрати систему-«бутерброд» з комплектуючих різних виробників. Відповісти на це питання можна, лише якщо детально розібратися у плюсах та мінусах кожного варіанту.

Чи такі хороші ГБО-«бутерброди»?

Головним аргументом на користь самостійного збору комплектуючих для ГБО є нижча вартість готової системи. Це стає можливим за рахунок купівлі більш дешевих деталей, які у системі відіграють другорядну роль. Однак не все так просто зі збірними бутербродами.

Перша складність полягає в тому, щоб підібрати комплектуючі різних виробників з абсолютною сумісністю. Завжди є ризик, що ЕБУ одного бренду неправильно працюватиме з форсунками іншого виробника.

Друга потенційна проблема — високий ризик купити низькоякісний контрафакт замість оригіналу. Підробляти деталі набагато простіше, ніж усю газобалонну систему. А якщо комплектуючі купувати безпосередньо в офіційних дилерів, то в результаті ГБО коштуватиме ще дорожче, ніж купівля готового монобрендового варіанту.

Вибір системи ГБО: монобрендовий комплект чи «бутерброд»?, фото-2

Які особливості у монобрендових ГБО?

Переваги купівлі готового комплекту одного бренду:

  • сертифіковане обладнання в гарантовано робочому стані;
  • комплект, у якому всі вузли поєднуються між собою;
  • обладнання пройшло випробування щодо безпеки;
  • всі елементи системи сумісні з конкретною маркою автомобіля, його електронікою.

Чи має недоліки установка ГБО MRC чи іншого бренду у вигляді готового комплекту? Чи не єдиний мінус, який зазвичай згадують, говорячи про монобрендові газобалонні системи — вища ціна, ніж вартість «бутерброду». Однак із цим твердженням можна посперечатися.

По-перше, далеко не завжди купівля вузлів системи окремо обійдеться дешевше, ніж готовий набір, особливо, якщо купувати по-справжньому якісні деталі.

По-друге, економія за рахунок купівлі дешевих комплектуючих для газобалонної системи автомобіля — вельми сумнівне рішення. І сам автомобіль, і тим більше безпека пасажирів вартують дорожче.

По-третє, на ринку є компанії, які пропонують ГБО найкращих світових брендів на дуже вигідних умовах. Однією з таких є «Час газу». Ця компанія з 2008 року займається не лише продажем, а й професійним встановленням газових систем на транспортні засоби.

Скориставшись послугами цих фахівців, власник автомобіля отримує відразу кілька переваг: сертифіковане ГБО за вигідною ціною і швидке професійне встановлення системи. До речі, компанія «Час газу» своїм клієнтам регулярно пропонує всілякі акції, які дозволяють отримати ще більше вигоди від газифікації автомобіля. Наприклад, серед осіб, які встановлять ГБО протягом січня, компанія розіграє 1000 літрів газу. А це, на хвилинку, запас майже на 10000 км пробігу.

Який варіант ГБО обирати — монобрендовий чи «бутерброд», кожному вирішувати самостійно. А якщо надумаєте газифікувати авто, то якісно зробити це можна на одній зі станцій компанії «Час газу». В Києві таких представництв є 6 — у різних районах столиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Час Газу #Время Газа #ГБО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...