• Головна
  • У Києві житель багатоповерхівки повісив генератор на 9-му поверсі будинку
18:43, 23 грудня 2022 р.

У Києві житель багатоповерхівки повісив генератор на 9-му поверсі будинку

У Києві житель багатоповерхівки повісив генератор на 9-му поверсі будинку

Мешканці столиці живуть в умовах аварійних відключень світла. В деяких районах люди знаходяться без електропостачання ледь не цілодобово, тож дехто почав вдаватися до екстремальних способів отримати світло.

Так, в одному із районів Києва мешканець багатоповерхового житлового будинку встановив генератор на 9-му поверсі із зовнішньої сторони балкона, повністю знехтувавши правилами протипожежної безпеки.

В ДСНС наголосили, що через порушення правил експлуатації генераторів, у Києві все частіше отруються та гинуть люди, адже пристрій продукує чадний газ! Особливо небезпечно, коли їх встановлюють у приміщеннях, або ближче 6 метрів до вікон чи стін будівлі.

У Києві житель багатоповерхівки повісив генератор на 9-му поверсі будинку, фото-1

Нагадуємо, що:

  • генератор можна використовувати тільки на відкритому повітрі. Під час роботи генератор виділяє чадний газ, який є небезпечним для життя і взагалі не має потрапляти до приміщення.
  • генератор необхідно встановлювати так, щоб відстань до найближчої поверхні (стіни, вікна тощо) становила щонайменше 6 метрів. Це важливо, тому що під час роботи генератор сильно нагрівається й предмети поблизу можуть спалахнути.
  • тримайте генератор сухим, захищайте від дощу та затоплення. Дотик до мокрого генератора або пристроїв, підключених до нього, може призвести до ураження електричним струмом;
  • заправляйте генератор на відкритому повітрі й тримайте паливо якомога далі (через ризик пожежі). Перед заправкою дайте генератору охолонути. Паливо, розлите на гарячі деталі двигуна, може спалахнути;
  • Крім того, подбайте про детектори чадного газу та обов'язково придбайте вогнегасник і тримайте його поряд на видноті в легкодоступному місці.

Раніше ми розповідали, де у Києві купити генератор, скільки коштує, як правильно вибрати та безпечно ним користуватися

Також читайте: Без феєрверків та бенгальських вогнів: на Київщині повністю заборонили використовувати піротехніку

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьгодні #генератор #порушення правил безпеки #ДСНС
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...