• Головна
  • Заммера Києва розповів, коли будуть "справедливі" графіки вимкнень світла та як запобігти проблемам з опаленням
13:31, 23 грудня 2022 р.

Заммера Києва розповів, коли будуть "справедливі" графіки вимкнень світла та як запобігти проблемам з опаленням

Заммера Києва розповів, коли будуть "справедливі" графіки вимкнень світла та як запобігти проблемам з опаленням

Заступник міського голови Петро Пантєлєєв відповів на скаргу містян стосовно "несправедливого" припинення живлення для різних споживачів, коли в одних будинках світло є лише по 8-12 годин на добу, а в інших — майже завжди.

Про це він розповів в інтерв'ю для Укрінформ. 

Так, заммера пояснив, що електроенергія не вимикається в будинках, що знаходяться на лініях, від яких живляться об’єкти критичної інфраструктури, заклади охорони здоров’я, де працюють реанімаційні відділення тощо.

"Проте спільно з ДТЕК працюємо над ним, щоб максимально збалансувати ситуацію. Долучаються житлові організації, чиї бригади на місцях, а не централізовано із пульта, можуть тимчасово припиняти подачу електрики й до цих будинків, аби забезпечити соціальну справедливість. Намагаємося зробити графіки приблизно однаковими для всіх, але слід враховувати чи є для цього технічна можливість", - сказав чиновник.

Також Пантєлєєв розповів, що при припиненні роботи централізованого теплопостачання внаслідок ворожих обстрілів необхідно бути готовими не допустити виходу з ладу систему опалення в будинку. Мова йде про тривале припинення подачі тепла за температури повітря мінус 3 градуси і нижче (не в квартирі чи у будинку, а на вулиці).

У критичній ситуації кожен відповідальний за утримання будинку (це може бути керівник ЖЕКу, комерційної або комунальної керуючої компанії, голова ЖБК чи ОСББ) повинен діяти на упередження й забезпечити злиття теплоносія із будинкової системи. Це убезпечить систему опалення будинку від замерзання та розгерметизації.

Якщо цього не зробити, не злити вчасно воду, то - прості закони фізики - вона замерзає, розширюється та руйнує трубопровід. І тоді вже запустити тепло в будинку буде надзвичайно складно, потрібні будуть капітальні роботи, - застеріг Пантєлєєв.

Посадовець нагадав, що в місті цілодобово працюють Пункти незламності. Їх кількість постійно збільшується. Але розраховувати на те, що в багатомільйонному Києві у критичній ситуації вони зможуть одночасно прийняти усіх киян, не варто.

Передусім такі осередки розраховані на допомогу тим, хто при тривалому знеструмленні міста опиниться в найбільш критичній ситуації і не матиме "альтернативи", - додав він. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що через дефіцит електроенергії у Києві тролейбуси повністю замінили на автобуси.

Також писали, що у Києві станом на ранок, 23 грудня тепло та воду подають у штатному режимі в усі райони столиці. Зі світлом поки ситуація складна, продовжуються екстерні відключення.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьгодні #відключення світла #Пантєлєєв
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...