• Головна
  • Як правильно обирати каву додому? Де вигідніше купувати зерно?
Новини компаній
17:00, 28 листопада 2022 р.

Як правильно обирати каву додому? Де вигідніше купувати зерно?

Новини компаній
Як правильно обирати каву додому? Де вигідніше купувати зерно?, фото-1

Чашка кави для багатьох – то невід’ємний ритуал життя, джерело бадьорості та гарного настрою. Кава продається в будь-якому магазині, але буває різною за смаком, якістю та обсмажуванням. Ми поспілкувалися з експертами кавової компанії 25 Coffee Roasters та з’ясували, як обрати для себе ідеальну каву, на які показники звернути увагу та де краще купувати кавове зерно.

Від чого залежить смак кави

Кава – це ягода, і як і будь-яка ягода кава має характерний фруктово-ягідний смак з кислинкою. Цей смак зберігає кавове зерно, а після обсмажки «віддає» його напою. Особливості смаку та аромату залежать від виду кавового дерева, країни вирощування та теруару: це умови зростання рослини - від клімату і грунту до частоти опадів. Все це формує особливий смак кожної партії зеленої кави.

Обсмажка – не менш важливий фактор, який може як підкреслити яскравий смак кавового зерна, так і «вбити» будь-яку сортову різницю.

Ще на смак кави впливають умови та строк зберігання зерна та навіть упаковка продукту.

Як правильно обирати каву додому? Де вигідніше купувати зерно?, фото-2

На що звертати увагу при виборі кави

Ось основні поради від бариста та обсмажчиків 25 Coffee Roasters:

  • Найбільш об’ємний та різноманітний смак має арабіка. Робуста, як правило, з вираженою гірчинкою та плоским смаком. Обирайте для себе або арабіку або (якщо полюбляєте легку гірчинку) суміші арабіки з невеликим додаванням робусти.
  • Про якісне зерно виробник знає максимум інформації. Тож обирайте продукт, на упаковці якого вказана країна зростання, регіон походження, висота зростання та обробка кавового зерна. Якщо на пачці дуже мало інформації про сировину, скоріш за всього, вам продають неякісну каву, смак якої вас не потішить.
  • Оптимальна обсмажка кави – середня, тож «темна обсмажка», «затягнута обсмажка», іноді навіть «обсмажка під еспресо» в мас-маркеті – часто вже не кава, а чорне гірке вугілля, яке вживати дуже не радимо.
  • Строк зберігання – це показник «свіжості» зерна. Звертайте увагу на дату обсмажки (саме обсмажки, не пакування), та намагайтеся вжити каву протягом трьох місяців після обсмажування. Потім будь-яке зерно втрачає сортову різницю та буде вже не таким цікавим та яскравим за смаком.
  • Неправильний помел також негативно впливає на смак готового напою. Купуйте каву в спеціалізованих магазинах обсмажчиків чи кав’ярнях, для вас зроблять помел саме під ваш спосіб заварювання.
Як правильно обирати каву додому? Де вигідніше купувати зерно?, фото-3

Де купувати каву

Кава в супермаркетах часто має дуже довгий строк придатності та може роками лежати на полицях магазинів. Задля економії виробники кави з мас-маркету іноді обирають неякісну сировину з великою кількістю дефектів, пріле зерно або каву дуже старих врожаїв. Дефектну сировину маскують темною обсмажкою, в якій гірчинка перебиває будь-який смак кави.

Найсмачніша кава – це кава свіжої обсмажки від місцевих виробників. Одна з найпопулярніших компаній в Україні, що виробляє смачну свіжу каву – 25 Coffee Rosters. Компанія вже 10 років обсмажує якісне зерно та доставляє його до ваших дверей на піку арома-смакового потенціалу.

Якщо вам здається, що кава в супермаркетах напевно дешевше, ніж кава на сайтах українських виробників – розвіємо міфи. Часто в кавових Інтернет-магазинах умови покупки навіть вигідніше, особливо якщо є спеціальні умови.

Для наших читачів компанія 25 Coffee Roasters надала промокод KAVA_44 на знижку 20% за яким можна спробувати якісну арабіку менш ніж за 180 грн за 250г. Від себе ми радимо бразильську арабіку Brazil Santos та суміш арабік Bunna. Це сбалансована та дуже ароматна кава, яку полюбила наша редакція. Замовляйте на сайті та насолоджуйтесь!

В 25 Coffee Roasters можна купити каву тільки середньої обсмажки, яка розкриває природний потенціал зерна. Вам також зроблять безкоштовний помел під ваш спосіб заварювання, щоб від чашки ви отримали максимум насолоди.

Але мало купити ідеальну каву, треба правильно її зварити. Про способи заварювання, сезонні кавові рецепти (наприклад, гарбузовий лате в домашніх умовах), цікаві факти про каву бариста та обсмажчики 25 Coffee Roasters розказують на своєму YouTube-каналі. Підписуйтеся та поринайте в кавовий світ.

Як правильно обирати каву додому? Де вигідніше купувати зерно?, фото-4

Кілька фактів про 25 Coffee Roasters

  • Каву від 25 Coffee Roasters обирають найкращі заклади країни. Серед партнерів більше 400 кав’ярень та ресторанів в різних містах України. Але не обов’язково виходити з дому та шукати кав’ярню та бариста. З якісним зерном ви зможете зварити каву вдома як в кав’ярні.
  • Компанія активно допомагає ЗСУ. З кожної пачки основних товарних лінійок по 25 грн автоматично йде на допомогу армії.
  • Також на сайті 25 Coffee Roasters можна придбати «підвішену» каву, яку раз на два тижні компанія відправляє в Харківський військовий шпиталь та на передову на сході країни.
  • В компанії працюють багато українців, які люблять свою справу та розвиваються навіть в умовах війни. Ви можете підтримати український продукт та український бізнес, купуючи якісну каву за дуже адекватні гроші (пам’ятайте про промокод для нашого видання).

Обирайте якісну каву та підтримуйте українських виробників. Нехай смакує!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...