• Головна
  • Приїхав з Криму готувати диверсії: в Києві правоохоронці затримали російського агента, – ФОТО
10:27, 25 листопада 2022 р.

Приїхав з Криму готувати диверсії: в Києві правоохоронці затримали російського агента, – ФОТО

Приїхав з Криму готувати диверсії: в Києві правоохоронці затримали російського агента, – ФОТО

У Києві співробітники СБУ затримали російського агента, який прибув із Криму готувати диверсії.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Тривалий час він був у «сплячому режимі», СБУ затримала його, коли він отримав вказівку діяти. Агент збирав та передавав інформацію про місця дислокації та маршрути переміщення Сил оборони в столиці.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин Києва, області та України, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Він також «відповідав» за підготовку активних диверсій проти українських військових підрозділів і правоохоронних органів.

Агент виявився зрадником: до 2014 року він був співробітником міліції у Севастополі. Після захоплення Криму зловмисник зрадив Україну та перейшов на бік ворога. У ФСБ вирішили завербувати його для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Співробітники СБУ затримали у Києві російського агента, який готував диверсії, СБУ

Співробітники СБУ затримали у Києві російського агента, який готував диверсії, СБУ

Зрадник пройшов оперативно-бойову підготовку на базі навчальних центрів російської спецслужби. За місяць до початку повномасштабного вторгнення він прибув на підконтрольну українській владі територію.

Зловмисник намагався сформувати розгалужену мережу інформаторів. Для цього використовував свої зв’язки серед колишніх правоохоронців і представників кримінальних кіл.

Утім, реалізувати злочинні наміри йому не вдалося. Співробітники СБУ своєчасно викрили його, задокументували незаконні дії і затримали в результаті багатоетапної спецоперації.

Нагадаємо, раніше ми писали, що 3 листопада під час перевірочних заходів у Київській області прикордонники викрили особу, яка, можливо, причетна до колабораційної діяльності.

Окрім того, повідомляли про те, що українські прикордонники виявили та затримали двох колаборантів, які прямували до Києва. Чоловіки мали при собі російські рублі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #СБУ #кримінал #диверсії #агент рф #правоохоронці #Крим
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...