• Головна
  • У Києві у "Довженко-Центрі" відбулася акція протесту проти реорганізації установи
18:36, 12 листопада 2022 р.

У Києві у "Довженко-Центрі" відбулася акція протесту проти реорганізації установи

Фото: "Суспільне"

Фото: "Суспільне"

12 листопада в Національному центрі Олександра Довженка відбулася акція протесту проти рішення Держкіно щодо реорганізації установи під назвою "Двіж волевиявлення".

Про це повідомляє Суспільне.

Держкіно не залишає "Довженко-центру" інших інструментів взаємодії, ніж такі протестні акції. Акції зараз заборонені, тому — це такий гібридний формат. Має пройти кінопоказ. Люди мають нагоду висловити свою незгоду з діяльністю Держкіно. Те, в якому стані зараз "Довженко-центр", це сумно, — наголосив керівник архіву "Довженко-центру" Олександр Телюк.

У Києві у "Довженко-Центрі" відбулася акція протесту проти реорганізації установи, фото-1

Під час заходу у Києві пролунала повітряна тривога, тож люди вийшли на вулицю та спуститись у метро, яке знаходиться поруч. Згодом неподалік будівлі центру під машиною знайшли рюкзак. Поліція відтіснила людей та огородила територію червоною стрічкою.

Загалом, під час акції мистецького спротиву кожен охочий мав змогу висловити свою думку щодо дій Держкіно у "вільний мікрофон".

У Києві у "Довженко-Центрі" відбулася акція протесту проти реорганізації установи, фото-2

Також відбувся показ документального фільму з символічною назвою "Прощавай, кіно!" режисера Ізраїля Гольдштейна. Паралельно під час акції збирали кошти на зимове спорядження для Групи Адама – підрозділу аеророзвідки, зібраного з кінематографістів об’єднання "Вавилон’13".

У Києві у "Довженко-Центрі" відбулася акція протесту проти реорганізації установи, фото-3

Раніше ми розповідали, що у Києві у Довженко-Центрі, де знаходиться найбільший український кіноархів, прокуратура та СБУ проводять слідчі дії та обшуки.

Метою обшуків назвали документи, пов’язані із забудовником. В СБУ зазначили, що одному із колишніх керівників Центру готується повідомлення про підозру у зловживанні владою або службовим становищем.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьогодні акція протесту #Довженко-центр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...