• Головна
  • Як вибрати колірну гаму для дизайну інтер'єру
Новини компаній
11:00, 4 листопада 2022 р.

Як вибрати колірну гаму для дизайну інтер'єру

Новини компаній

Вибір колірної гами при створенні дизайну інтер'єру – важлива деталь для створення затишної та комфортної обстановки в приміщенні. Грамотно підібрані тони, контрасти та правильно розставлені акценти дадуть можливість будь-якому відтінку гармонійно перебуває у просторі.

Продумуючи дизайн квартири важливо вибрати ту кольорову гаму, яка заспокоюватиме або налаштовуватиме на творчість, а не дратуватиме і викликатиме агресію. Кожен колір надає певний вплив на оточуючих, тому знаючи властивості різних кольорів та відтінків, можна використовувати це собі на благо.

1. Колірна гама для кухні та вітальні.

Як відомо теплі кольори покращують апетит, сприяють здоровому травленню та піднімають життєвий тонус. Тому вважається, що до інтер'єру кухні краще підходять помаранчевий, жовтий, червоний та деревний колір. А ось для вітальні більше підходять світлі тони. При цьому краще, щоб вони не були приглушеними. Можна скуштувати персиковий або світло-зелений колір. Якщо ж вам подобаються пастельні тони, слід урізноманітнити вітальню яскравими аксесуарами.

2. Вибір кольору для спальні.

Спальня - це приміщення для відпочинку. Тому оптимально вибирати в спальню колірну гаму, яка викликатиме розслаблення та спокій. Добре підходять блакитний, фіолетовий та зелений кольори. Можна вибрати пастельну гаму або приглушені тони, але не варто захоплюватися надто яскравим інтер'єром. Адже в спальні перше, що нам потрібно, це відпочинок і здоровий сон. Але якщо ви пристрасна людина і спальня вам потрібна в першу чергу для задоволення цих потреб, то можете вибрати помаранчевий або яскраво-червоний колір.

3. Підбір кольорової палітри для дитячої.

Якщо ви використовуватимете для оформлення дитячої яскраву кольорову гаму, то це може стати причиною надмірної збудженості вашого малюка. Але ж дитині потрібно дотримуватися режиму сну! Тому краще вибирати соковиті, але не дуже яскраві відтінки. Спробуйте використовувати ніжну гаму, наприклад, світло-блакитний або світло-рожевий колір. Надмірна яскравість у дитячій може негативно впливати на психіку дитини.

Колірна гамма будь-якого інтер'єру складається не більше ніж з п'яти відтінків, з яких два допоміжні, що є нейтральними тонами. Намагайтеся не перевищувати це правило, інакше колірна гама може вийти перевантаженою і викликатиме дискомфорт під час перебування у приміщенні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#S2S_Architect
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...