• Головна
  • Добровольці ТРо Києва можуть отримати однарозові виплати по 10 тисяч гривень: кому передбачено
09:08, 26 жовтня 2022 р.

Добровольці ТРо Києва можуть отримати однарозові виплати по 10 тисяч гривень: кому передбачено

Добровольці ТРо Києва можуть отримати однарозові виплати по 10 тисяч гривень: кому передбачено

У Києві добровольці територіальної оборони серед місцевих мешканців зможуть отримати одноразові виплати з бюджету міста. Наразі проєкт рішення опубліковано на сайті Київської міської ради.

Про це пише Інформатор.

Ми маємо Telegram-канал«Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі подій Києва, області та України.

Як відомо, учасники добровольчих формувань тероборони виконують свої обов’язки на громадських засадах у вільний від роботи час на відміну від тих, хто підписав контракт з Збройними силами України. Тому це не мотивує їх якісно виконувати свої обов’язки.

Так, у Київраді пропонують виділити додатково 100 млн грн на 2022 рік на заохочення добровольців добровольчих формувань територіальної оборони Києва. Кошти будуть закладені у рамках програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва». Ефективність дій кожного добровольця буде оцінюватися.

Тож кожен доброволець територіальної оборони Києва зможе отримати одноразову матеріальну допомогу від міста у розмірі до 10 тисяч гривень. При цьому йдеться про добровольців, які виконували бойові розпорядження (накази) з 24 лютого по 1 травня 2022 року.

Також збільшується фінансування для переміщення транспортом військовослужбовців та учасників ТрО для виконання завдань та на навчальні збори разом з військовою технікою, закупівлі матеріалів для облаштування інженерних загороджень та оборонних споруд (блок-постів тощо).

Разом з тим цим проєктом рішення скасовується порядок, який діяв дотепер, згідно з яким добровольці територіальної оборони з липня отримували по 433 грн за кожен день виконання бойових завдань.

Також раніше ми писали про те, що на День Незалежності, 24 серпня, в Ірпені на Київщині встановили перший в Україні пам’ятний знак Силам Територіальної оборони Збройних сил України.

Крім того, розповідали, що СБУ викрила мешканця Києва у співпраці з спецслужбами росії. Зрадник передавав ворогу інформацію про українських захисників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #виплати #тероборона #військові #матеріальна допомога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...