• Головна
  • "Повістку треба чекати всім військовозобов'язаним чоловікам", - головний військком Києва розповів про мобілізацію
09:57, 24 жовтня 2022 р.

"Повістку треба чекати всім військовозобов'язаним чоловікам", - головний військком Києва розповів про мобілізацію

"Повістку треба чекати всім військовозобов'язаним чоловікам", - головний військком Києва розповів про мобілізацію

Рейди, під час яких видають повістки, будуть продовжуватись. Виписати її можуть в будь-якому місці та в будь-який час доби.

Про це заявив головний воєнком Києва Юрій Максимов, повідомляє ТСН.

Так, за його словами, повістку слід очікувати всім військовозобов’язаним особам чоловічої статі віком до 60 років. Тобто тим, хто є військовозобов’язаним.

Існує необхідність в доукомплектуванні, доповненні. Ми повинні збільшувати свій потенціал, нарощувати складову. Всі ми бачимо, що наше військо на певних напрямках впевнено веде наступальні дії. Звичайно, що ми повинні мати значну кількість особового складу сил оборони. Я вважаю, що мобілізація буде продовжуватись. Це необхідність, - підкреслив головний воєнком.

Він розповів, що з метою дотримання громадянами вимог комендантської години в Києві продовжуватимуться рейди, адже під час них вдається знайти не лише порушників комендантської години, а й порушників законодавства про військову службу та військовий обов’язок.

Немає заборон щодо місця вручення повісток. Жодної. В законодавстві не вказано, що оповіщення можливе, наприклад, виключно за домашньою адресою чи на роботі, чи в місці відпочинку. Закон каже про оповіщення шляхом вручення повістки. Все, - зазначив він.

Максимов нагадав, що за ухиляння від військової служби під час мобілізації передбачена кримінальна відповідальність, до 5 років позбавлення волі.

Та розповів, якими мають бути дії людини після отримання повістки.

Тож, після отримання повістки військовозобов’язаний повинен прибути в центр комплектування для уточнення біографічних та облікових відомостей. Тобто, прізвище, ім’я, по-батькові, склад сім’ї, домашня адреса, номер телефону, спеціальність, місце роботи, чи є підстави, які можуть дати право на відстрочку від призову по мобілізації.

Якщо з’ясовується, що відстрочки немає, то обов’язково проводиться медичний огляд.

Якщо під час проходження огляду громадянин заявляє про хвороби та підтверджує документами, то направляється до сімейного лікаря. Той, своєю чергою, направляє до профільного фахівця. В залежності від остаточного висновку, громадянин визнається або придатним, або непридатним, або обмежено придатним.

Раніше ми розповідали, що у Києві побили та застрелили військового. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьогодні #мобілізація #повістки #рейди
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...