• Головна
  • Взимку Київ може залишитися без тепла на кілька днів або тижнів
17:13, 22 жовтня 2022 р.

Взимку Київ може залишитися без тепла на кілька днів або тижнів

Взимку Київ може залишитися без тепла на кілька днів або тижнів

Взимку Київ може переживати непрості часи, що пов’язано з цілеспрямованими спробами рашистів знищити енергетичну інфраструктуру. Ракетні обстріли або атаки беспілотниками здатні нанести шкоду мережі централізованого опалення.

Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

Київські багатоповерхівки взимку на деякий час, декілька днів або тижнів, можуть залишитися без централізованого опалення. Це пов'язано не з відсутністю блакитного палива чи перебоями у постачанні, а з намаганнями ворога пошкодити чи повністю знищити інфраструктурні об'єкти в Україні.

Починаючи з 10 жовтня, російські окупанти цілеспрямовано руйнують критичну інфраструктуру держави, намагаючись залишити населення без світла, води та газу. Оскільки система опалення не є повністю диверсифікованою, проблеми можуть виникнути у місцях, яким завдали безпосереднє пошкодження.

На будь-якому відрізку мережі, що простягається на більш ніж 3 тисячі кілометрів трубопроводу, з великою кількість джерел постачання, може статися поломка, спричинена ракетними обстрілами або атакою беспілотника. Тож не виключено, говорить Петро Пантелеєв, що взимку багатоквартирні будинки на кілька днів перестануть обігріватися.

Проблему в адміністрації розуміють, отже – до її вирішення готуються. Зокрема, купують мобільні котельні, здатні легко пересуватися по місту і забезпечувати теплогенерцію для об’єкту, який цього потребує.

Приміщення попередньо потрібно оснастити відповідними інженерними вводами, але процес здійснюється швидко і нескладно для фахівців.

Водночас у КМДА запевнили, що температура в оселях не опуститься нижче 16 градусів, а в середньому можна очікувати минулорічного показника – близько 18 градусів.

Система централізованого теплопостачання міста спроєктована і сконструйована так, що менше певних показників давати не може, – уточнив сказав Петро Пантелеєв.

Раніше ми розповідали про те, що після масованих атак рф на об’єкти критичної інфраструктури ситуація з електропостачанням залишається складною, тому киян закликають максимально економити світло.

Крім того, писали, що задля економії електроенергії на деяких маршрутах замість тролейбусів курсують автобуси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #війна #теплопостачання #КМДА #обстріли #критична інфраструктура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...